Αποστολικά και… άλλα

= Το να ικανοποιείς τη ματαιοδοξία σου και αυτό να το λες σωτηρία είναι σαν να πηγαίνεις στην εκκλησία και να νομίζεις ότι γίνεσαι χριστιανός. Αλληλούια…

= Τι ωφελεί αλήθεια, κύριε Βαρουφάκη, να μας λες ότι είναι εθνικό καθήκον να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, αφού σε λίγο θα καταργήσεις το εθνικό μας καθήκον;

= Τι νόημα έχει οι χορτάτοι να μιλούν για φαΐ σε εκείνους που δεν χρειάζονται οδοντογλυφίδες;

= Για το Πάσχα, προσοχή. Τα αρνιά θα γυρίσουν πρώτη φορά αριστερά…

= Ξίδι ΦωΤΟΠ…ουλος και τα νεύρα στα καλώδια της ΔΕΗ…

= Με τον Κωνσταντινόπουλο τα ‘χουν ορισμένοι Ευαγγελιστές γιατί αυτονομείται πολύ και θέλει να φαίνεται ότι είναι ο μόνος που καταθέτει ερωτήσεις ηθικού χαρακτήρα… Βιάζεται, και εδώ δεν υπάρχει Ιθάκη ούτε Πηνελόπη. Υπάρχουν μνηστήρες, που ξέρουν από τόξο και τοξοβολία… Ας προσέχει, λένε με νόημα… Ο Βαγγέλης δεν συγχωρεί…

= Μην προκαλείτε τα εντόσθιά μου, τα κρατάω για κοκορέτσι το Πάσχα, φωνάζει γνωστός ΠΑΣΟΚος για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ.

= Ε… να μην τρελαθούμε, δεν ήταν ο Κοτζιάς ο μοναδικός Κνίτης στην εποχή του. Υπήρξαν κι άλλοι, πολύ πιο σκληροί από εκείνον. Αλλά με τις μηνύσεις, αγαπητέ υπουργέ, δεν συμφωνώ…

= Πάντως, η κυβέρνηση πρέπει να έχει αγοράσει πολλά ψυγεία. Με τόσα θέματα που μπαίνουν στην κατάψυξη φοβάμαι μην παγώσει κι εκείνη.

= Στον χορό των διεκδικήσεων μπαίνουν και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ. Θα ζητήσουν κι εκείνοι από το Ταμείο τους αντίστοιχες παροχές.

= Μασάει η ΠΑ…ΓΙΔΑ ταραμά; Μασάει, και τον κάνει και α λα… κρεμ…

= Το είπε ο Τσίπρας στον Ερντογάν όταν διαπραγματευόταν την απαράδεκτη ΝΟΤΑΜ για δέσμευση του μισού Αιγαίου για τουρκικά γυμνάσια. «Ταγίπ, κάτσε καλά, γιατί θα σου στείλω τον Βαρουφάκη». Και ο Ερντογάν τού είπε: «Αφερίμ… Αλέχι, όχι Βαρουφάκη, θα πάρω πίσω τη ΝΟΤΑΜ». Και γλιτώσαμε τα χειρότερα.

= Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, αλλά καλά θα κάνουν και οι βοσκοί να βλέπουν τα πρόβατα να μην τα φάει…

= Σύγχυση… πλήρης σε όλα τα κόμματα. Άνω – κάτω οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, άνω – κάτω οι πρώην και οι νυν υπουργοί. Υπάρχει πάντα μια ασάφεια απογοήτευσης και στρατηγικής. Το σαφές του ασαφούς έχει γίνει σαφέστερο του ασαφούς…

= Κουραστήκαμε να βλέπουμε κάθε φορά την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για κομματικά κριτήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ όταν είναι κυβέρνηση κάνει αυτό που καταγγέλλει. Έλεος πια.

= Το «Έθνος» του Μπόμπολα, εκμεταλλευόμενο τη δημοφιλία του υπουργού, πουλάει βιβλία του. Για να δούμε τι θα δούμε.

= ΣΗΚΑΦΥΟΡΑΒ. Σε ποια χώρα είναι υπουργός Οικονομικών ο συγκεκριμένος κύριος, σε ποια; Ο ευρών αμειφθήσεται με φοροαπαλλαγές.

= Ποιος γαλάζιος ετοιμάζεται να κουνήσει μαντίλι στη ΝΔ; Ποιος;

= Στο γαλάζιο μαγαζί βασιλεύει το αλαλούμ… Κανείς δεν ξέρει το γιατί, αλλά όλοι δείχνουν ποιος φταίει… Ο ένας… ο απείραχτος, όπως τον χαρακτηρίζει κορυφαίο στέλεχος.

Ιούδας

= Δεν ξέρουν τι θέλουν οι γαλάζιοι σύντροφοι. Βλέπουν παρενθέσεις, βλέπουν ερωτηματικά, θαυμαστικά. Αλλά τα σημεία της στίξης δεν αρκούν. Πρέπει να τολμήσουν, αλλιώς θα τολμήσουν άλλοι.

= Σε ποιο κόμμα σκέφτονται να κάνουν πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τι θα κάνει, άραγε, ο ΣΥΡΙΖΑ;

= Αν ο Βαρουφάκης έπαιρνε ένα ευρώ ανά συνέντευξη, ίσως καλύπταμε τη μαύρη τρύπα που υπάρχει.

= Ίδρυμα Κοινωνικής Αναλγησίας, για άλλη μια φορά. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η ταλαιπωρία μένει…

= Το πρωτάθλημα ξεκινά ξανά. Τα προβλήματα υπάρχουν και συνεχίζονται. Η βία είναι και κοινωνικό φαινόμενο και όχι μόνο οπαδικό. Αν το βλέπουν έτσι, δεν θα βρουν ποτέ τη λύση…

= Κι όμως στο παρασκήνιο ετοιμάζεται πρόσωπο – έκπληξη για πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ. Και ο Βενιζέλος συμφωνεί, φτάνει να συμφωνήσει και ο προτεινόμενος.

= Ο Αρθούρος Ζερβός δεν παραιτήθηκε μόνο για λόγους ευθιξίας, αλλά και για λόγους διαφωνίας. Διαφωνούσε στο να γίνει η ΔΕΗ φιλόπτωχο ταμείο παροχής ρεύματος.

= Δεν πάει πουθενά, πουθενά, εκεί θα μείνει.

= Όλο και γίνεται ΠΑΣΟΚ η ΝΔ. Άρχισαν τα όργανα και οι χοροί. Ο χορός της σφαγής των αμνών μόλις ξεκίνησε. Μέχρι το Πάσχα έχουμε να δούμε και θυσίες.

= Μέχρι το Πάσχα βλέπει ο Άδωνης των δεξιών να πηγαίνει η κυβέρνηση Τσίπρα. Η Πυθία των δεξιών μάσησε λάθος δάφνη για άλλη μια φορά.

= Στο Ποτάμι του Σταύρου κάποιος ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά, σύντομα. Υπομονή και δεν θα πλήξουμε ούτε από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως. Είναι άκομψο να θέλουμε να γίνουμε σώνει και καλά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, θα πει ο εν λόγω βουλευτής, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την ηγεσία και ειδικά τον πρόεδρο Σταύρο.

= Υπάρχουν πρόεδροι, Ντόρα μου, σαν και εσένα και τον Αβραμόπουλο, που παραιτήθηκαν γιατί τα κόμματα τους έπιασαν ποσοστά μηδενικά… και όχι γιατί έχασαν εκλογές.

= Με κουτοπονηριές δεν κερδίζεις αγκαλιές.

= Έχει ξεφύγει ο τύπος, λένε με νόημα πολλοί Συριζαίοι. Ο Αλέξης πιάνει το κλίμα και ετοιμάζεται να κόψει τον γόρδιο δεσμό της κατάστασης.

= Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον Βαρουφάκη για την αξία της σιωπής… συντομότατα… Το μικρόφωνο σκοτώνει την ουσία όταν ξεπεράσεις τα όρια της λογικής χρήσης…

= Κι όμως υπάρχει λύση για την ταλαιπωρία στο ΙΚΑ. Να βάλουν σε ειδικούς χώρους 500 κομπιούτερ και να παίρνουν οι συνταξιούχοι και να επιβεβαιώνουν ότι έχουν ασφάλεια. Τα άλλα είναι απλώς δικαιολογίες. Ας το κάνει η Βουλή, ας το κάνουν τα γραφεία των βουλευτών, που έχουν υποδομή, ας το κάνουν οι δήμοι, ας το κάνει όποιος μπορεί. Η ξεφτίλα δεν μπορεί να συνεχίζεται…


Σχολιάστε εδώ