Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@ Έμαθα, πάντως, ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που θεωρείτο Βενιζελικός, δεν θα βάλει υποψηφιότητα για να μην καεί. Και καλά κάνει, νέος είναι και από τις εμφανίσεις του σε εκπομπές έχει δείξει ότι έχει τσαγανό.

@ Πληθαίνουν, πάντως, εκείνοι που από καιρό λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ετελεύτησε τον βίο του. Και όσο σέρνεται τόσο θα απαξιώνεται, με κίνδυνο να έχει την κατάληξη της Ένωσης Κέντρου. Θα περάσουν, πάντως, χρόνια μέχρι να βρεθεί εμβρυουλκός που θα φέρει το καινούργιο στη δημοκρατική παράταξη.

@ «Ο Π. Παυλόπουλος είναι αξιοπρεπής δεξιός πολιτικός. Δεν ήταν προοδευτική επιλογή ο Π. Παυλόπουλος, αλλά αυτή η κριτική αφορά τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε σχέση με συγκρούσεις κατά του συστήματος και τις απολήξεις του και όχι τους πάσης φύσεως δεξιούς ιεροψάλτες των δυνάμεων του συστήματος, του πρώην ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη διαπλοκή και κάθε κουτοπόνηρο αντι-δεξιό μεν, αλλά χωμένο στον νεοφιλελευθερισμό και στο σύστημα δε.Από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του και από τις δημόσιες παρεμβάσεις του θα κριθεί ο νέος Πρόεδρος». Τα παραπάνω ανήκουν στον γερόλυκο (πόσοι έχουν απομείνει;) του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «αργοπορημένο» υποστηρικτή του εκσυγχρονισμού τον Ν. Αλιβιζάτο, τον οποίο υπέδειξε το Ποτάμι και ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, και τόνισε ότι «σύμπασα η ακολουθία της διαπλοκής ήθελε τον εκλεκτό της Δ. Αβραμόπουλο». Να θυμίσω ότι ο Στέφανος πριν από έναν χρόνο είχε ιδρύσει πολιτικό φορέα με τίτλο «Σοσιαλιστικό Κόμμα», έχει δε χαρακτηρίσει τα Μνημόνια «πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού».

@ Άρχισαν τα όργανα… Η συμφωνία ξεσηκώνει και γείτονες που έβλεπαν θετικά τη νέα σελίδα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, γνωστός ως «συγκεντρωσιάρχης» επί Ανδρέα, δήλωσε ότι «ο εφιάλτης συνεχίζεται με νέους πρωταγωνιστές». Υποστηρίζει ότι «η λίστα του κ. Βαρουφάκη, που προσδιορίζει το μέλλον μιας πιθανής συμφωνίας, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις προηγούμενες μνημονιακές δεσμεύσεις. Το Μνημόνιο είναι ΕΔΩ, η ”τρόικα” είναι ΕΔΩ και μετονομάζεται σε «θεσμούς», το ΔΝΤ είναι ΕΔΩ και βασιλεύει, η λιτότητα είναι ΕΔΩ και στιγματίζει μια κυβέρνηση που, στο όνομα της Αριστεράς, ετοιμάζεται να κάνει την ”ελπίδα” εφιάλτη»!


Σχολιάστε εδώ