Τέλειωσε ο Παναθηναϊκός

Με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Απόφαση που προκάλεσε την οργή του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος συγκάλεσε χθες έκτακτη συνέντευξη Τύπου η οποία είχε δύο σκέλη. Το ένα αφορούσε την αποκάλυψη των σκέψεών του για αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Φέρεται, μάλιστα, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» να έχει συζητήσει το θέμα και με άλλους παράγοντες που συμφωνούν με το «μέχρι εδώ και μη παρέκει».

Το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης του Αλαφούζου είχε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κυρίως με τη σχέση του άλλοτε συνέταιρού του με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Σκέφτηκε, επίσης, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ακόμα και το ενδεχόμενο να ανακοινώσει το κλείσιμο του «Απόστολος Νικολαΐδης» ως τιμωρία σε όσους επέδειξαν έλλειψη σεβασμού στον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών και στις προσπάθειες της διοίκησης. Τον έπεισαν, όμως, οι συνεργάτες του να αποφύγει τη σύγκρουση με τον κόσμο της ομάδας διότι «προέχει η συσπείρωση».

Η ποινή του Παναθηναϊκού είναι εφέσιμη. Γι’ αυτό και απέφυγε έως χθες το απόγευμα η Σούπερ Λίγκα να αφαιρέσει τους τρεις πόντους από τον βαθμολογικό πίνακα.

Επειδή, όμως, αποκλείεται να μειωθεί η ποινή στην επιτροπή εφέσεων, τα όνειρα των «πρασίνων» για διεκδίκηση του πρωταθλήματος εξανεμίστηκαν.


Σχολιάστε εδώ