Στη γωνία τους περιμένουν

Κορυφαίοι παράγοντες με μακρά εμπειρία και γνώστες των ισορροπιών (και των εσωτερικών ισορροπιών) έλεγαν προ ημερών ότι όλοι μπορούν να γίνουν αρχηγοί στη Νέα Δημοκρατία εκτός από δύο: τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάκη Βορίδη! Ειδικά για τον πρώτο σημείωναν ότι, αν είχε κάποιες ελάχιστες ελπίδες να διεκδικήσει την αρχηγία, τις έχασε μετά την απόφασή του να μην ψηφίσει τον Π. Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Να συγκρούεσαι με τους Καραμανλικούς και να θέλεις να γίνεις αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι το λιγότερο ουτοπία», τόνιζαν. Όσο για τον Μ. Βορίδη, οι ίδιοι παράγοντες υπογράμμιζαν ότι στην παράταξη που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να γίνει αρχηγός ένα πρόσωπο με «ακροδεξιές» απόψεις. «Άλλωστε, ήταν εκείνος που έκλεισε στη φυλακή τους… ομοϊδεάτες του κ. Βορίδη», επισήμαιναν.

***

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θα επικαλεστούν ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες. Μένει, ωστόσο, να αποδειχθεί αν έχουν βάση όσα λέγονται από κάποιες πλευρές, ότι ένας με δύο βουλευτές προτίθενται να ζητήσουν ευθέως από τον κ. Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες: Να βγάλει την παράταξη από το τέλμα, να την επαναφέρει στις ιδεολογικές αρχές της κ.λπ.

***

Οι… ασκήσεις επί χάρτου που κάνουν στη Λ. Συγγρού έχουν και δεύτερο πλάνο, που αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μακροπρόθεσμα πιστεύουν ότι θα έχει την τύχη του Γ. Καρατζαφέρη, βραχυπρόθεσμα, δε, θεωρούν ότι είναι απλά θέμα χρόνου ο Π. Καμμένος να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Όταν καταλάβει, λένε, ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον «πολιτικό αφανισμό», έχοντας ψηφίσει ένα νέο Μνημόνιο και καλούμενος τους προσεχείς μήνες να το εφαρμόσει, θα επιδιώξει… ηρωική έξοδο! Θα θυσιάσει τις υπουργικές καρέκλες, τα «ρουσφέτια», τις παράτες και τα μεγαλεία προκειμένου να διασωθεί πολιτικά. Ειδικά, δε, αν μέσα στο 2015 έρθει προς οριστική λύση και το θέμα των Σκοπίων. Μάλλον δεν ξέρουν τον Καμμένο, θα τους έλεγα…


Σχολιάστε εδώ