Προς τη σωστή κατεύθυνση

Λέγεται ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, αρκεί κάποιος να θέλει να μάθει. Και επειδή, διαχρονικά, οι «ταγοί» των ποδοσφαιρικών μας (κατά κύριο λόγο) πραγμάτων ουδέποτε θέλησαν να… μάθουν, κάποιος θα έπρεπε να τους υποχρεώσει.

Φαίνεται πως αυτή τη φορά η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία! Αρκεί η εκπεφρασμένη πολιτική βούληση να μην κάνει πίσω…

Ο γράφων είχε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος όφειλε να αυτοκαθαρθεί, ότι, δηλαδή, θα αρκούσε η «αθλητική» βούληση. Έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι (20) χρόνια, όταν -αναλαμβάνοντας, τότε, τα καθήκοντα του αναπληρωτή του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου («Αθλητικού Δικαστή»)- σημειώναμε, με δημόσια δήλωσή μας, ότι οι πρόεδροι των «μεγάλων», ιδίως, ΠΑΕ «…δεν ευθύνονται, κατ’ ανάγκη, για το κακό που κάνουν, αλλά για ό,τι καλό -ενώ το μπορούν- δεν κάνουν». Με απλά λόγια, ότι το ζήτημα δεν εξαντλείται σε άστοχες ενέργειες ή δηλώσεις, αλλά στη διαπίστωση ότι παρέμενε αναξιοποίητη και ανεκμετάλλευτη η μεγάλη τους δύναμη να «κινητοποιήσουν» τις χιλιάδες των φιλάθλων που ακολουθούν τις ομάδες τους προς την κοινά επιθυμητή κατεύθυνση.

Το μπορούσαν, αλλά δεν το έκαναν… Τω… καιρώ, πάντα, εκείνω -και έχοντας, ήδη, θρηνήσει τον πρώτο νεκρό στη Λάρισα-, ο γράφων, με την τότε ιδιότητά του και ύστερα από ιδιαίτερα σοβαρά επεισόδια, πρότεινε στη διοργανώτρια των πρωταθλημάτων την αναβολή των αγώνων για μία αγωνιστική ημέρα, επισημαίνοντας ότι δεν θα επρόκειτο για ένδειξη αδυναμίας, αλλά αντίθετα για στάση περισυλλογής, δημόσιας αυτοκριτικής και, προεχόντως, ανάληψης και εκδήλωσης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων. Ως εκ του περισσού η υποσημείωση ότι η πρόταση απορρίφθηκε «μετά πολλών επαίνων».

Το μπορούσαν, αλλά δεν το έκαναν…

Μεταγενέστερα, μόλις πριν… από δέκα (10) χρόνια, η ΟΠΑΠ ΑΕ -στο ΔΣ της οποίας ο γράφων είχε την εξαιρετική τιμή να συμμετέχει με την ιδιότητα του προέδρου- ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσπαθήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση πρόσφορων και κατάλληλων συνθηκών για τα πρωταθλήματα που επρόκειτο να αρχίσουν, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, τη (νεοσύστατη, τότε) SuperLeague, την (υφιστάμενη, ακόμη) ΕΠΑΕ, την ΟΔΠΕ, τον ΠΣΑΠ και τον ΠΣΑΤ, φορείς που προσκλήθηκαν σε σχετική ημερίδα, που διοργανώθηκε από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Ανταποκρίθηκαν -πλην της ΕΠΟ- και παρευρέθησαν όλοι με τους προέδρους τους, υπογράφτηκε μάλιστα και σχετικό «συνυποσχετικό» για τις παραπέρα οφειλόμενες δράσεις.

Το μπορούσαν (το μπορούσαμε, πλην η ΟΠΑΠ ΑΕ… «αναρμοδίως» είχε παρέμβει για να προστατέψει το «προϊόν» της) αλλά δεν το έκαναν… Πριν από μερικά χρόνια, πάντα από τις φιλόξενες στήλες αυτής της εφημερίδας, γράφαμε για «Το καλό ενός χώρου που… δεν το θέλει»! Τα περί «αυτοκάθαρσης», κατά συνέπεια… μύθος!

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις των κ. Πανούση και Κοντονή κινούνται, πάντα κατά τη γνώμη μας, στη σωστή κατεύθυνση.

Γι’ αυτό και μακάρι να στηριχθούν από όσους -σε συλλογικό ή προσωπικό επίπεδο- θέλουν και μπορούν.


Σχολιάστε εδώ