Να υπάρχει ή όχι «σύγκρουση πολιτισμών»;

α) Πυρπόλησαν ζωντανό μέσα σε σιδερένιο κλουβί αιχμάλωτό τους ιορδανό πιλότο. β) Περιήγαγαν δεκάδες αιχμαλώτους Κούρδους «Πεσμεργκά» κλεισμένους ωσαύτως μέσα σε σιδερένια κλουβιά, ως θηρία της ζούγκλας, μπροστά σε πλήθη αλαλάζοντα. γ) Μάζεψαν κάπου τρεις δεκάδες ανθρώπους σε παραλία της Λιβύης, τους αποκεφάλισαν και πέταξαν τα κεφάλια στη θάλασσα, η οποία, όπως είδαμε τηλεοπτικώς, βάφτηκε κυριολεκτικώς κόκκινη. δ) Κατέστρεψαν με βαριοπούλες τα αγάλματα του Μουσείου της Μοσούλης. Δεν μπορεί κανείς να μη γελάσει όταν ταυτόχρονα συγκρίνει τις ελαφρώς ηλίθιες θεωρίες περί… αυστηροποίησης νόμων στη Δύση, ακόμα κι αν κανείς τύχει να παρασύρει με το ποδήλατό του απροσέκτως κανένα κουταβάκι σε κανένα χαντάκι… Μη στάξει η ουρά!

Αυτός είναι ο δυτικός κόσμος: Ακριβός στα πίτουρα, φτηνός στ’ αλεύρι. Το σημαντικότερο, όμως, είναι, νομίζω, η απολύτως ακατανόητη, στον νου του γράφοντος, αποστροφή του αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα (ο οποίος, ειρήσθω, μαθαίνουμε ότι ανακηρύσσεται μέχρι και αυτοτελής στόχος μοναχικών λύκων του Ισλάμ…): «…Δεν υπάρχει πόλεμος πολιτισμών, μας… παρεξηγούν οι ισλαμιστές, καιρός είναι να τα… βρούμε μαζί τους με καλό τρόπο» (!)

Μάλιστα! Δεν υπάρχει «σύγκρουση πολιτισμών»! Θυμήθηκα την εντελώς ταυτόσημη αποστροφή πολύ σοφού παλαιού μας υπουργού Πολιτισμού (και πολύ… παραγωγικού διεθνώς μέχρι σήμερα), του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, που κραύγαζε στα κανάλια μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη: «Αλίμονο, αλίμονο! Πάμε σε σύγκρουση πολιτισμών!».

Μα γιατί, κύριε Πρόεδρε των ΗΠΑ, γιατί, κύριε Ανδρ. Ανδριανόπουλε, σας είναι, άραγε, τόσο απεχθής η σύγκρουση των πολιτισμών;

Νοείται, άραγε, μια οποιαδήποτε φιλοσοφική διαλεκτική μη συγκρουσιακή; Βεβαίως, είναι άλλο πράγμα (και πολύ απεχθές) η ανθρωποφαγική σύγκρουση και άλλο η απλή σύγκρουση των επιχειρημάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι πολιτισμοί του ανθρώπινου γένους τότε μόνο υπάρχουν και υφίστανται, όταν μάχονται βάσει υπαρξιακής και ποικίλης άλλης, ιδίως κοινωνικής, διαλεκτικής πλατφόρμας.

Προφανώς, σας πειράζει απλώς και μόνο το γεγονός ότι, ακριβώς, μάχονται! Γιατί, άραγε; Θα σας απαντήσει ο υπογράφων με όση περισσότερη ταπεινότητα μπορεί: Διότι, κύριοι, η μάχη των πολιτισμών αποκλείει μια, τάχα «ειρηνική» και γιαβάς γιαβάς, «παγκοσμιοποίηση», όπως εσείς την επιδιώκετε… Και όπως την ονειρεύονται οι «κυβερνοχώροι» σας, το Χόλιγουντ, η ΕΕ, η Γουόλ Στρητ, το Λουξεμβούργο, τα σημερινά ΜΜΕ, η αυτής μεγαλειότης η Βασίλισσα της Αγγλίας, η αυτής εξοχότης η καγκελάριος της ενοποιηθείσης Γερμανίας.

Ό,τι, τέλος πάντων, συνιστά (ή επιδιώκει…) την αρπαγή ολόκληρου του κόσμου υπό ενιαία ηγεσία και με αόρατο, σιδερένιο χέρι, που φορεί πάνω του βελούδινα γάντια.

Όπου «βελούδινα γάντια» δεν είναι τίποτε άλλο ειμή τα πονηρά φληναφήματα περί τάχα «ειρηνικής διαλεκτικής» ώστε να «μη συγκρούονται οι πολιτισμοί».

Θέλετε να σας πω που καταλήγουν αυτά τα φληναφήματα; Φερ’ ειπείν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλησε προ ημερών να κάνει μνεία, σε σχετικές δηλώσεις του, ότι η σφαγή στην παραλία της Λιβύης είχε θύματα αθώους Κόπτες Χριστιανούς, προφανώς για να μην κάνει… «σύγκρουση πολιτισμών»! Και το γεγονός ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση πυρπολούνται στη Συρία χριστιανικές εκκλησίες (δηλαδή σε μια χώρα που ήταν επί αιώνες κάτι σαν την καρδιά του ανατολικού χριστιανικού κόσμου), η αυτού εξοχότης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν επιθυμεί να το επισημάνει μήπως και αυτό οδηγήσει σε… σύγκρουση των πολιτισμών! Λες και η σύγκρουση αυτή, και μάλιστα ειδικώς σήμερα αιματηρότατη, δεν ήταν ποτέ ιστορικό δεδομένο…

Τι υποκρισία!

Δηλαδή, κύριε Πρόεδρε, το δικό σας Χόλιγουντ δεν κάνει ολόωρη «σύγκρουση πολιτισμών» με όσα τρελά και παλαβά αποθησαυρίζει στα μυαλά και στις συνήθειες των παιδιών της Γης;

Και όσα έτερα τρελά και παλαβά λανσάρονται από προγράμματα «παιγνίων» του διαδικτύου δεν συνιστούν εξίσου «συγκρουσιακά» μοντέλα, για να μην πω αυθεντικά «μοντέλα μπούλιγκ» στα μυαλά των παιδιών μας;

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!


Σχολιάστε εδώ