Επί του πιεστηρίου

* Να ξεφύγουμε, όμως, σήμερα από τα πολιτικά και το τι μας μαγειρεύουν οι συνέταιροί μας αλλά και οι δικοί μας, κυρίως οι νιόβγαλτοι κυβερνήτες. Το ματς Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, με τα επεισόδια που έγιναν, έφερε στο προσκήνιο τη σαπίλα και τα συμφέροντα που διαπλέκονται και χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο ως μέσο για άλλους σκοπούς, με όπλο τους οργανωμένους «φιλάθλους» (με εισαγωγικά). Και ο χαμένος είναι το ποδόσφαιρο, που έχει αφελληνιστεί. Είναι ζήτημα αν παίζουν σε κάθε ομάδα όλων των κατηγοριών τρεις Έλληνες. Τύποις είναι οι ομάδες ελληνικές. Αποτέλεσμα, να μη βγαίνουν έλληνες παίκτες. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο την αθλητική ηγεσία αλλά και την πολιτική.

* Είναι ευκαιρία τώρα να κοπεί με το σπαθί ο ομφάλιος λώρος της βίας που ζώνει όλο το κύκλωμα, στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζει και ο τζόγος με το Στοίχημα. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι να πηγαίνει ο πατέρας στο γήπεδο μαζί με τα παιδιά του και να μην κινδυνεύει. Ζηλεύουμε την εικόνα που βλέπουμε στα ξένα γήπεδα. Δεν είναι δύσκολο, υφυπουργέ Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, να μεταφέρουμε εδώ τα σωστά απέξω. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει επί των ημερών σου επιτέλους σελίδα το ποδόσφαιρο. Και να ξαναγίνει ελληνικό…

* Συνάντηση είχε την Τετάρτη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας με τον πρώην διοικητή της Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος -ως γνωστόν- χειρίστηκε άριστα και με ψυχραιμία την οικονομική κρίση, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός και να αντιληφθεί ο κόσμος τους τεράστιους κινδύνους που κάθε μέρα ζούσε ο τόπος. Μουρμούρας και Προβόπουλος συζήτησαν για την πορεία της κρίσης και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Αγορά.

* Ο γνωστός καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας έγινε αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Μαραβέγιας είναι πρόεδρος των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

* Μέσα στις επόμενες μέρες οριστικοποιείται η τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

* Σε σχέση με την επιστολή του προέδρου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Νικητέα που αναφερόταν στη σύμβαση εργασίας του καρδιοχειρουργού Ανδρέα Μπαϊρακτάρη πρέπει να σημειώσουμε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί στις 25/10/2010, όταν προσελήφθη ως διευθυντής του Αʼ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος και της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 1593 με ημερομηνία 5/9/2011.

Στη συνέχεια, στην αναθεώρηση του οργανογράμματος λειτουργίας του ΩΚΚ, στο ΦΕΚ 1101 (10/4/2012) διαχωρίζεται η ομάδα μεταμοσχεύσεων από το Αʼ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, με αυτή να
ανήκει πλέον στον Χειρουργικό Τομέα, με τον κ. Σφυράκη να ορίζεται επιστημονικά υπεύθυνος.

Στο απόσπασμα της 483 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΚΚ στις 23/3/2012 ορίζεται ότι ο
κ. Μπαϊρακτάρης παραμένει διευθυντής του Αʼ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, ενώ ταυτόχρονα προχωρά στις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζουν τον κ. Σφυράκη επιστημονικά υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων.

Μετά τη λήξη της θητείας του κ. Μπαϊρακτάρη στις 24/10/2014 και ύστερα από τρίμηνη παράταση προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΩΚΚ σε προκήρυξη μη συμβατή με τις προηγούμενες αποφάσεις.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ