Αποφασισμένο το ΚΚΕ να μην αφήσει ήσυχη την κυβέρνηση

Το ΚΚΕ, στην προσπάθεια να στριμώξει τη νέα κυβέρνηση από τις πρώτες κιόλας μέρες, κατέθεσε ήδη στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Πρόταση που την είχε καταθέσει και στην προηγούμενη Βουλή και τότε την είχε υποστηρίξει με θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Π. Λαφαζάνη και της Ν. Βαλαβάνη.

Επιπλέον, το ΚΚΕ με τους 15 βουλευτές που διαθέτει στη νέα Βουλή έχει το δικαίωμα να προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε νομοσχέδιο και ήδη ζήτησε να κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ως νομοσχέδιο και να γίνει επ’ αυτής ονομαστική ψηφοφορία.

Στον Περισσό εκτιμούν ότι όσο η κυβέρνηση θα αναγκάζεται να συμβιβάζεται με τους δανειστές τόσο θα αποκαλύπτεται ότι στην ουσία συνεχίζει την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους κυβερνώντες, βαφτίζοντας απλώς το κρέας ψάρι και την «τρόικα» «θεσμούς», κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει όμως τη ζοφερή πραγματικότητα που εξακολουθεί να ζει ο λαός. Το ΚΚΕ δέχθηκε κριτική ότι οργάνωσε τη συγκέντρωση της Παρασκευής πριν ακόμα αρχίσει να λειτουργεί επί της ουσίας η νέα κυβέρνηση, αλλά στελέχη του απαντούν ότι και στις προηγούμενες κυβερνήσεις το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είχαν αντιδράσει μαχητικά από την πρώτη ώρα και ως εκ τούτου έχουν το ηθικό πλεονέκτημα ότι συνεχίζουν με συνέπεια την αντίθεσή τους σε κάθε πολιτική που βλάπτει τα λαϊκά συμφέροντα.


Σχολιάστε εδώ