Αποστολικά και… άλλα

* Η κυβέρνηση παίζει στην παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης. Και μετά έρχονται τα πέναλτι.

* Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση ΑΙΔΩ.

* Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είχε πληρώσει διόδια και δεν έφτασε ούτε στα Μάλγαρα. Το πήρε και το σήκωσε ο Βαρδάρης Σόιμπλε.

* Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε σε νυν διαφωνούντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί;

* Αντί σιωπής… σωπαίνω, έτσι σκωπτικά σχολίασε τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ κορυφαίος βουλευτής.

* Οι σημαίες όταν λένε κάτι διαφορετικό, όταν έχουν μια άλλη γνώμη, δεν κατεβαίνουν από τον ιστό στον οποίο δοξάστηκαν, δεν πετροβολούνται, γιατί κυματίζουν περήφανα όπως τότε.

* Οι Παναθηναϊκοί δεν είναι χουλιγκάνοι. Είναι ντροπή για την ιστορία του Παναθηναϊκού να γίνονται τέτοια επεισόδια. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γίνεται πεδίο τέτοιων αντιπαραθέσεων.

* Θεσμόνιο… Και θεσμό έχει μέσα και κομμάτι από το Μνημόνιο. Έτσι πρέπει να λέμε τη νέα συμφωνία.

* Πολλά άρθρα βλέπω, ρε σύντροφοι, ακατάργητα. Το ένα έγινε ένα στη νιοστή και βάλε…

* Μετά τους παπαροκάδες έρχονται οι παπακαροτάδες, όπως μου είπε ο φίλος μου ο γιατρός. Αργότερα θα μου πει και τι τραγούδια θα γράφουν. Υποψιάζομαι, πολιτικού περιεχομένου.

* Αν είναι είδηση το ότι χορεύει η Ραχήλ Μακρή, τότε οι ειδήσεις είναι χωρίς νόημα. Καμένες και χαμένες στα καρναβάλια.

* Δεν ξέρω σε τι στόρι βρίσκεται η κυβέρνηση. Πάντως, πολλοί υπουργοί έχουν σουξέ στόρι…

* Για ποια πολιτικό μόλις τη βλέπει στην TV πολιτειακός παράγοντας φωνάζει με δύναμη: «Τα χάπια μου»;

* Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν θέλει να παίξει ρόλο στη διαδοχή του Ευάγγελου στο ΠΑΣΟΚ, προτιμά τη Φώφη για αρχηγό από τον σούπερ μνημονιακό Λοβέρδο, όπως λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

* Κάποιοι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ με αναφορές στο Ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν πρόταση-έκπληξη για πρόεδρο, από τον χώρο της νέας γενιάς.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να παίζει στη Λεωφόρο της Δόξας και του Παναθηναϊκού, άλλαξε έδρα λόγω προγράμματος Θεσσαλονίκης και παίζει στην Τούμπα.

* Δυστυχώς, με τέτοια τερτίπια σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε μόνο πρόβλημα οικονομίας αλλά και δημοκρατίας. Και εδώ δεν χωράνε πατριωτισμοί και άλλου είδους τερτίπια αναχρονιστικών ιδεολογιών… Η Δημοκρατία πάνω από όλα, και από Ζωές, και από γαλάζιους τιμητές, και από πράσινους εκτιμητές.

* Ο Βενιζέλος δεν παίζεται κοινοβουλευτικά και αυτό κάνει πολλούς Βενιζελικούς να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

* Δεν είναι δυνατόν για το καπρίτσιο κάποιων να καταστραφεί η χώρα, για να δικαιωθούν εκείνοι. Όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Καλά θα κάνουν κάποιοι να μην την κάνουν δυσκολότερη.

* Με ιδεολογίες η χώρα δεν κυβερνιέται. Θέλει αποφάσεις δύσκολες, επώδυνες και, πάνω απ’ όλα, δίκαιες.

* Πέρασα μια εξεταστική περιπέτεια με την καρδιά μου το τελευταίο διάστημα, αλλά δόξα τω Θεώ όλα καλά. Και πώς να μην είναι όταν με έχει στα χέρια του ο Πύργος της Καρδιολογίας, συντονιστής Καρδιολογίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Βλάσης Πυργάκης… Τον ευχαριστώ από καρδιάς.

* Με όρους γραμματικής, στην πολιτική δεν υπάρχουν παρενθέσεις που κάποιοι ονειρεύονται για ρεβάνς. Αν προκύψει πρόβλημα, θα υπάρξει λύση από ετούτη τη Βουλή, με γαλάζιο κορυφαίο να ηγείται της εθνικής προσπάθειας.

* Van…roufa…kiss για όσους κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών.

* Ο νόμος της αριστερής φύσης επαληθεύεται, το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει. Ο αρμόδιος του ΣΥΡΙΖΑϊκού προγράμματος διαφωνεί με τη νέα συμφωνία, με την οποία εμείς συμφωνούμε.

* Αυτή η Αριστερά, με το να συνεδριάζει, πιστεύει ότι λύνει τα προβλήματα.

* Η ζωή ανοίγει περπατησιά, λένε κάποιοι, πιο ειδικοί από μένα, γύρω από τα ΣΥΡΙΖΑϊκα τεκταινόμενα. Στη Βουλή, πάντως, η πρόεδρος ομιλεί και σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Των Δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ