Ανατροπές…

***

Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους…

Όμως η μεγάλη είδηση βγήκε την Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής της ΥΔΑΣ αναλαμβάνει ο πρέσβης ε.τ. Νίκος Βαμβουνάκης, ο οποίος θυσίασε την καριέρα του για να αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ο Ν. Βαμβουνάκης δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν. Δεν άφησε όμως ούτε τους άλλους να κοροϊδεύουν ατιμώρητα. Αποκάλυψε αρκετές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, όπως στις περιπτώσεις των αποναρκοθετήσεων στον Λίβανο, ενώ συγκρούστηκε και με τα μεγάλα συμφέροντα της μεταφοράς οικοσκευών. Αυτά και μόνο αποτελούν τα καλυτέρα εφόδια για τον ίδιο, ώστε να λογοδοτήσουν, τουλάχιστον, όσοι έφαγαν τα λεφτά που προορίζονταν για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια.

***

Για ποιον είναι η… Μπέμπα

Δεν ξέρω ποιες και πόσες BMW αποφάσισε να πουλήσει η κυβέρνηση, ούτε φυσικά μπορώ να ξεχωρίσω ποιες είναι θωρακισμένες και στοιχίζουν μια περιουσία. Πάντως, στο προαύλιο του νεοκλασικού στη Β. Σοφίας παραμένει παρκαρισμένη μια υπερπολυτελής «Μπέμπα». Δεν ξέρω αν τη χρησιμοποιεί ο κ. Κοτζιάς, αλλά πάντως είναι εκεί, φάτσα-κάρτα, γυαλισμένη, με τα φιμέ τζάμια, να προκαλεί τα βλέμματα των περαστικών…

***

Ένα ακόμη αγκάθι…

Δεν μας έφθαναν όλα τα προβλήματα με την Αλβανία, τώρα πρόεκυψε και θέμα… Αώου. Για να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε: Η είδηση ότι επίκειται η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σχέδιο εκτροπής του Αώου έχει δώσει τροφή σε μια πραγματική πολεμική εναντίον της Ελλάδας από αλβανούς βουλευτές αλλά και τα ΜΜΕ.

Η φασαρία ξεκίνησε όταν κάποιοι βουλευτές στην Αλβανική Bουλή κατήγγειλαν ότι το σχέδιο για την εκτροπή του ποταμού, με στόχο να τροφοδοτηθεί και η λίμνη των Ιωαννίνων με τα νερά του, έγινε χωρίς τις αναμενόμενες διμερείς διαβουλεύσεις, καθώς ο Αώος αποτελεί πηγή ζωής και για τα αλβανικά εδάφη που διασχίζει μέχρι τις εκβολές του στην Αδριατική.

*Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Αλβανία, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν
ότι είχε ενημερωθεί η αλβανική κυβέρνηση το 2013, όταν αρμόδιος υπουργός ήταν σημερινός βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Το θέμα πάντως είναι ότι πρόεκυψε ένα ακόμη αγκάθι στις ελληνοαλβανικές σχέσεις…

*Ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι φαίνεται ότι πλέον ακολουθεί τα χνάρια του Τ. Ερντογάν αφού θέλει να επιβάλει ένα αυταρχικό καθεστώς, κατηγορώντας την αντιπολίτευση, λίγο-πολύ, για απόπειρα πραξικοπήματος.

Πάντως, όλα όσα κάνει ο κ. Γκρούεφσκι επιβαρύνουν τη θέση της χώρας του έναντι της ΕΕ και συνεπώς διευκολύνουν την Αθήνα. Για παράδειγμα, ενώ είχε προγραμματιστεί επίσκεψή του στις Βρυξέλλες και συνάντησή του με τον Γιούνκερ, η Κομισιόν ακύρωσε την επίσκεψη χωρίς να χρειαστεί καμία ελληνική παρέμβαση, καθώς όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από την ΕΕ. Έτσι, λοιπόν, το όνομα δεν είναι πια το μοναδικό εμπόδιο στις σχέσεις της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.

*Το Κόσοβο παραμένει απολύτως ασταθές, ενώ σχεδόν 15 χρόνια μετά την ξένη στρατιωτική επέμβαση δεν έχει βρεθεί τρόπος αρμονικής συμβίωσης μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. Τώρα έχει προκύψει και ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο, καθώς έχει ζητηθεί από τη διεθνή κοινότητα να συσταθεί από την Πρίστινα ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν άνδρες του UCK. Ήδη οι Αμερικανοί προειδοποιούν ότι παρά την πλήρη στήριξη που προσφέρουν στο Κόσοβο, εάν δεν προχωρήσει η σύσταση του δικαστηρίου τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να συσταθεί τέτοιο δικαστήριο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Φυσικά, δεν πρόκειται για μια εύκολη απόφαση, μια και η κοσοβάρικη κυβέρνηση έχει «στεγάσει» πολλούς από τους οπλαρχηγούς του UCK. Το κίνημα «Αυτοδιάθεση», που έχει συσταθεί στη βάση του UCK, έχει εξαγγείλει διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης, ενώ καταγγέλλει, μάλιστα, ότι μέλη της κυβέρνησης αποδέχθηκαν την ίδρυση του δικαστηρίου προκειμένου να εξασφαλίσουν οι ίδιοι ασυλία για τη συμμετοχή τους στα εγκλήματα που διέπραξε ο UCK.

*Δεν του έφθαναν όλα του Αλ. Τσίπρα, έλαβε και επιστολή από την οργάνωση «Μακεδονικό Μανιφέστο» για να του ευχηθεί για την εκλογή του. Στην επιστολή, εκτός του ότι αναφέρεται όλο το πλέγμα της σκοπιανής επιχειρηματολογίας και οι παραινέσεις για αποδοχή του «μακεδονικού έθνους, της γλώσσας και του πολιτισμού», υπάρχουν και αναφορές ότι πλέον «είναι η σημαντική ιστορική στιγμή για τον ελληνικό λαό, αλλά και για την τουρκική, τη μακεδονική, τη βλάχικη και αλβανική μειονότητα στη χώρα σας»…

*Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές -και προσωπικές- στον έλληνα πρωθυπουργό, καθώς στην
επιστολή, που δημοσιεύτηκε στα σκοπιανά ΜΜΕ, αναφέρεται ότι: «”Μακεδόνες” υπάρχουν στη ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”, στην Ελλάδα, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και εσείς ο ίδιος (ο κ. Τσίπρας δηλαδή), από την πλευρά της μητέρας σας, έχετε καταγωγή από ένα μέρος της ”Μακεδονίας” το οποίο μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους δόθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις στην Ελλάδα…».

ΟΙ σκοπιανοί προβοκάτορες μπλέκουν λίγο και την πολιτική, καθώς υπενθυμίζουν στον κ. Τσίπρα τη σφαγή των «μακεδόνων» ανταρτών, που αγωνίζονταν μαζί με τον ελληνικό λαό εναντίον της φασιστικής κατοχής, από τους «έλληνες φασίστες». Τέλος εκφράζεται η πεποίθηση ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πολιτικός που θα βάλει τέλος στην εχθρική πολιτική εναντίον της «Μακεδονίας» και θα δείξει ότι είναι ένας πολιτικός που σέβεται τις πανανθρώπινες αξίες…

*Θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε εάν η επιστολή αυτή παραδόθηκε με οποιονδήποτε τρόπο σε κάποια ελληνική αρχή και, κυρίως, εάν έγινε αποδεκτή…

*Οι γνωστοί κύριοι του Ουράνιου Τόξου, πάντως, δεν το βάζουν κάτω, προφανώς με τη χορηγία και των Σκοπίων, καθώς παρά την αποτυχία τους να αποδείξουν ότι υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα (δεν έχουν καταφέρει ποτέ να μαζέψουν περισσότερες από 4-5 χιλιάδες ψήφους), επιμένουν να κάνουν φασαρία στα σκοπιανά ΜΜΕ.

Έτσι, είδαμε τον αρχηγό του κόμματος Π. Βοσκόπουλο να διαμαρτύρεται γιατί η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά σε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα… Προφανώς καίγονται οι άνθρωποι, γιατί αν το Συμβούλιο της Ευρώπης, που είναι από τους πιο ευαισθητοποιημένους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα δικαιωμάτων, δεν θεωρεί άξιο αναφοράς το κόμμα του κ. Βοσκόπουλου, σύντομα θα κοπεί και η χρηματοδότηση από όσους είναι χορηγοί του τόσα χρόνια.

Ο εξωφρενικός
[email protected]


Σχολιάστε εδώ