ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

***

>Τυχαίο, που ό,τι μέτρο λαμβάνεται είναι προς το συμφέρον των τραπεζικών ΑΧΕΠΕΥ; Δεν νομίζουμε, καθώς, από ό,τι φαίνεται, τα εναπομείναντα οικογενειακά μαγαζιά θα πρέπει να κλείσουν! Τι και αν ο νόμος του margin account, που ήρθε να οριοθετήσει τη σχέση χρεωστικού υπολοίπου και αποτίμησης χαρτοφυλακίου των χρηματιστηριακών κωδικών χρονολογείται από το 2001, εντούτοις 14 ολόκληρα χρόνια μετά αναμένονται νέες αλλαγές στη διαχείριση του περιθωρίου ασφάλειας.

>Ούτε στημένη να του την είχαν! Στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου έσκασε η βόμβα της ανάκτησης των κοινοτικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν σε παραγωγούς και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Οι προκάτοχοί του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αμφιβόλου ποιότητας – σκοπιμότητας προσφυγές και αναιρέσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλαν το μπαλάκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να το διαχειριστεί είτε επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους είτε απαιτώντας την επιστροφή από τους αγρότες.

>Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα! Καλώς η Medicon Hellas ζητά από την κυβέρνηση αποκατάσταση των κουρεμένων της ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ανάλογη με αυτή των ιδιωτών ομολογιούχων, κακώς, ωστόσο, τη συνδυάζει με απώλειες θέσεων εργασίας.

>Πώς και απουσίαζε ο εκκαθαριστής από τη σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης; Πέραν των εκπροσώπων των παραγωγών και των εργαζομένων, παρίσταντο και υψηλόβαθμα στελέχη της αγροτοβιομηχανίας.

>Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την (κατ’ εμάς) ληστεία, κύριε πρόεδρε της Eurobank; Να ήταν πέντε ευρώ, θα λέγαμε για τον κόπο του υπαλλήλου ο οποίος θα «αναγκαστεί» να τυπώσει από το πρόγραμμα της τράπεζας την τυποποιημένη επιστολή καλής συνεργασίας με τον πελάτη, αλλά 20 ευρώ, όταν διατηρεί σε αυτή τα περιουσιακά του στοιχεία; Τουλάχιστον αυτά ζήτησε, αυθαίρετα, χωρίς την υπόδειξη κάποιου τιμοκαταλόγου, η υποδιευθύντρια του καταστήματός σας στο Μοσχάτο.

>Περσινά ξινά σταφύλια! Να μας συγχωρήσει η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αλλά η οργανωτική συγκρότηση του κλάδου δεν πρόκειται να γίνει με αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος, τύπου ΕΟΤ.

>Άντε καλά που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των τραπεζών! Κύριε πρόεδρε του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, αργήσατε πολύ να βγείτε στο αντάρτικο, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχεται ο κλάδος σας από τα πιστωτικά ιδρύματα.

>Λιτή και απέριττη ανακοίνωση, καλύπτοντας τις τυπικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, ήταν αυτή του κ. Ιωάννη Κλουκίνα της ομώνυμης εταιρείας! Και το λέμε γιατί δεν συνηθίζεται να κατέρχεται στο μηδέν το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου ενός βασικού μετόχου, εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

>Γιατί τέτοια ωμή παρέμβαση στις επικείμενες αλλαγές της κρατικά εποπτευόμενης Εθνικής από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Τόσο πολύ φοβούνται τις σοσιαλιστικές καταβολές και κοινωνικές ευαισθησίες της κ. Κατσέλη, που θέλουν να την περάσουν από κόσκινο για να την προεγκρίνουν;

>Θα σας παρεξηγήσουν ακόμα δεν αναλάβατε, κύριε υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης! Το γεγονός ότι ο ρόλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας θα έπρεπε να είναι καθοριστικός για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας, είναι εκ των ουκ άνευ, ωστόσο γιατί έπρεπε να γίνει αυτή την περίοδο η προμήθεια (!) των σύγχρονων συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών;

Εμείς εδώ;

>Την ώρα που στην Ελλάδα οι ηγεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων εξακολουθούν να απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας! Η Δικαιοσύνη της Ισπανίας έκρινε πως τόσο η τράπεζα Bankia όσο και μια ομάδα πρώην ηγετικών στελεχών της οφείλουν να καταβάλουν εγγύηση ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για της συνθήκες εισόδου της στο Χρηματιστήριο, ειδάλλως θα κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Κάτι ανάλογο πραγματοποιείται και στη Γαλλία, όπου οι εκεί δικαστές εξέδωσαν ένταλμα σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της UBS για διακεκριμένο ξέπλυμα φορολογικής απάτης πελατών.

>Πέρα από τον κ. Grimaldi, ουδείς! Πόσοι από τους βασικούς μετόχους των εγχώριων ακτοπλοϊκών εταιρειών αγοράζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετοχές της εταιρείας τους, στέλνοντας μήνυμα στους επενδυτές ότι στηρίζουν τα χαρτιά τους γιατί πιστεύουν στις προοπτικές των εταιρειών τους;

>Κάτι μας λέει ότι θα πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένη! Αν, κύρια αναπληρώτρια υπουργέ Οικονομικών Βαλαβάνη, δεν τεθούν εξαρχής τα όρια και οι παράμετροι της πολυδιαφημιζόμενης ηλεκτρονικής διασύνδεσης δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, κ.λπ., κινδυνεύουν να πιαστούν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων όχι οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι, που δηλώνουν μικρή φορολογητέα ύλη και έχουν την ατυχία να διαθέτουν καταθέσεις ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ.

>Ας παραδειγματιστούν κάποιοι εδώ στην Αθήνα από τις παρεμβάσεις του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης! Για το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά, μεταξύ άλλων, έρευνα εάν υφίστανται παρελκυστικές αιτήσεις ακυρώσεων και εάν το Δημόσιο έχει προσφύγει στα δικαστήρια σχετικά με τη ζημία που υπέστη από τέτοιου είδους ενέργειες τρίτων.

>Κρίνει εξ ιδίων ή έχει κάποιους στο στόχαστρο, αλλά δεν τολμά να τους κατονομάσει; Σε ποιους ανακυκλωμένους, αποτυχημένους πολιτικούς, τραπεζίτες και επικεφαλείς φορέων του Δημοσίου ρίχνει το ανάθεμα για τη σημερινή κατάσταση ο κ. Πέτρος Δούκας;

>Σε διατεταγμένη υπηρεσία ένα ακόμη υπερόπλο του οικονομικού πολέμου! Γιατί η Standard and Poor’s συνδέει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ με την αντίστοιχη της αξιολόγησης της Ελλάδας, φθάνοντας στο σημείο να προειδοποιήσει και για νέα αν εκτιμήσει ότι το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ συγκεντρώνει πιθανότητες 33%;


Σχολιάστε εδώ