Το ντέρμπι των αιωνίων θα κρίνει το πρωτάθλημα

Οι «πράσινοι» θα παίξουν απόψε τα ρέστα τους για να μειώσουν τη διαφορά στους τρεις βαθμούς και να πιέσουν όσο περισσότερο γίνεται τον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για δύο αποτελέσματα. Με τη νίκη κλειδώνουν την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ με την ισοπαλία μπορούν να διαχειριστούν ακόμα καλύτερα τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια και έχουν θεωρητικά ευκολότερο πρόγραμμα από τον Παναθηναϊκό.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι έχουν ένα προβάδισμα. Ψυχολογικό από τη μια χάρη στην ανατροπή που πέτυχαν σε μια εχθρική ατμόσφαιρα κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ και αγωνιστικά διαθέτουν περισσότερη φρεσκάδα από τον αντίπαλό τους, που προέρχεται και από την ήττα στο Κίεβο.

Ο Βίτορ Περέιρα, βέβαια, θα φρεσκάρει την 11άδα και στον Πειραιά υπολογίζουν πως το δίδυμο Αυλωνίτη – Σιόβα στο κέντρο της άμυνας μπορεί να τους δώσει λύσεις δίχως να αποκλείεται και η ενεργοποίηση του Μποτία.

Ούτως ή άλλως, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να χτυπήσει στο κέντρο της άμυνας με συνεχή πίεση και τρεξίματα. Έτσι, ο Γιάννης Αναστασίου προσανατολίζεται σε σχήμα με Ατζαγκούν, Μπεργκ και Καρέλη ή Κλωναρίδη!

Συστάσεις στους οπαδούς

Το γήπεδο του «τριφυλλιού» θα είναι κατάμεστο. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες επαφές με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών επειδή θεωρεί ότι θα υπάρξουν προκλήσεις για τη διακοπή του ματς, όπως συνέβη προ διετίας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχει, ωστόσο, δώσει την υπόσχεση στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή πως δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλειδί ο διαιτητής

Η επαναδραστηριοποίηση του Κύρου Βασάρα στην ελληνική διαιτησία έστειλε τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος έλληνας διαιτητής κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ως ο μόνος κοινά αποδεκτός, παρά τις εκατέρωθεν γκρίνιες που ακούγονται πριν από κάθε ντέρμπι για την επιλογή της ΚΕΔ. Στον Ολυμπιακό, βέβαια, δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τον Σιδηρόπουλο επειδή ξέρουν όλοι ότι σφυρίζει όσα βλέπει. Όπως ακριβώς συνέβαινε και στην εποχή του Βασάρα, ο οποίος θεωρούνταν ανεπιθύμητος για τους «ερυθρόλευκους».


Σχολιάστε εδώ