ΤΟ… ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ των επιχειρήσεων

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Καραμπίνης: «Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας. Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόμια αγορά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Karabinis Medical έκανε προς το υπουργείο Υγείας δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων προκειμένου να αποσταλούν για χρήση στα ακριτικά Κέντρα Υγείας.

2. Συμφωνία Συνεργασίας RAFARM – SANDOZ

Ο Όμιλος εταιρειών RAFARM, με 40 χρόνια ισχυρής παρουσίας στο χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η πολυεθνική εταιρεία SANDOZ, κορυφαία εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης γενόσημων προϊόντων παγκοσμίως και μέλος του Ομίλου της NOVARTIS, συμφώνησαν σε μια δυναμική συνεργασία για την ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η RAFARM και η VELKA, μέλη του Ομίλου εταιρειών RAFARM, αναλαμβάνουν την αποκλειστική αντιπροσώπευση και προώθηση, στην Ελλάδα, μερικών εκ των σημαντικότερων φαρμακευτικών προϊόντων της SANDOZ. Πιο συγκεκριμένα η RAFARM αναλαμβάνει την προώθηση και διανομή των προϊόντων με τις δραστικές ουσίες ραμιπρίλη, ραμιπρίλη με υδροχλωροθειαζίδη, παντοπραζόλη και η VELKA την προώθηση και διανομή των προϊόντων με δραστικές ουσίες βαλσαρτάνη, αμλοδιπίνη, ατορβαστατίνη.

Ο Άρης Μητσόπουλος, αντιπρόεδρος της RAFARM δήλωσε ότι: «πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία για τη RAFARM που έρχεται σε μια αντίστοιχα ιστορική στιγμή για μας, με την επέτειο των 40 χρόνων μας. Το όνομα SANDOZ είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο και σήμερα, μέλος της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρίας στον κόσμο NOVARTIS. Για την RAFARM η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ενισχύουμε την παρουσία μας στην εγχώρια αγορά και συγχρόνως, με την συνεχή διεύρυνση των διεθνών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη των εξαγωγών μας, οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές». Ο επικεφαλής της SANDOZ στην Ελλάδα Θοδωρής Δημόπουλος, τόνισε ότι: «προχωρήσαμε στη συνεργασία μας με τη RAFARM και τη VELKA, καθώς η άρτια οργάνωση, οι σύγχρονες υποδομές, αλλά και η δυναμική τους, συνάδουν με τη στρατηγική μας, για την εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικό γενόσημο φάρμακο. Είμαστε βέβαιοι, πως έχουμε διασφαλίσει την βέλτιστη εκπροσώπηση των προϊόντων μας, στην Ελλάδα».

3. Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών – Ανανεωμένο πρόγραμμα τακτικών εξωτερικών ιατρείων

Το Παιδιατρικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών εγκαινίασε το ανανεωμένο πρόγραμμα τακτικών εξωτερικών ιατρείων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους γονείς να κλείνουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους με γιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικότητων. Κορυφαίοι γιατροί με διεθνή εμπειρία, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα εξής τμήματα: Αιματολογικό-Ογκολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό, Αλλεργιολογικό, Αλλεργιολογικό-Ανοσολογικό, Αναπτυξιακό, Αξονικής & Μαγνητικής Τομογραφίας, Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Διαβητολογικό, Ενδοκρινολογικό, Καρδιολογικό, Λοιμωξιολογικό, Μικροβιολογικό/Βιοπαθολογικό, Νευρολογικό, Νευροχειρουργικό, Ορθοπαιδικό, Σπονδυλικής Στήλης, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας, Παιδοψυχιατρικό, Πλαστικής Χειρουργικής, Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Test Ιδρώτα, Χειρουργικό και ΩΡΛ. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ακόλουθα Τμήματα λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο: Παιδιατρικό Χειρουργικό, Μικροβιολογικό/Βιοπαθολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα. Οι γονείς μπορούν με ευκολία να κλείνουν ραντεβού, καλώντας στα τηλέφωνα 210 6862397 & 210 6862339.

4. Η Merck στην 6η θέση του Δείκτη Πρόσβασης στα Φάρμακα

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ιδρύματος για την Πρόσβαση στα Φάρμακα (Access to Medicine Foundation) η Merck κατατάσσεται πλέον στην 6η θέση του Δείκτη Πρόσβασης στα Φάρμακα για το 2014. Η Merck ανέβηκε δύο θέσεις σε σύγκριση με την κατάταξη του 2012. Η συγκεκριμένη πρόοδος τονίζει τη δέσμευση της εταιρείας να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια πρόσβασης των πληθυσμών και των κοινοτήτων που υπο-εξυπηρετούνται στις χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης επιχειρηματικής προσέγγισης. Κάθε δύο χρόνια ο Δείκτης Πρόσβασης στα Φάρμακα αξιολογεί τις κορυφαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις ως προς τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που προωθούν την πρόσβαση σε φάρμακα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η στρατηγική της Merck για την αντιμετώπιση της σύνθετης πρόκλησης στην πρόσβαση υπο-εξυπηρετούμενων πληθυσμών και ασθενείς, σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς προτεραιότητας, που είναι γνωστά ως τα 4 «Α»: Availability (Διαθεσιμότητα), Affordability (Οικονομική Δυνατότητα), Awareness (Ευαισθητοποίηση) και Accessibility (Προσβασιμότητα). Η διαθεσιμότητα περιλαμβάνει τη βελτίωση των λύσεων για την υγεία για την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών προσαρμοσμένων στα τοπικά περιβάλλοντα και η οικονομική δυνατότητα συνεπάγεται την αντιμετώπιση της πρόκλησης που συνδέεται με την αδυναμία πληρωμής. Η ευαισθητοποίηση επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των ανθρώπων με τα κατάλληλα εργαλεία και τη γνώση, ώστε να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις, είτε μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης είτε με δείκτες αξιολόγησης και συγκέντρωση στοιχείων. Η προσβασιμότητα περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την ανάπτυξη τοπικών λύσεων για την υγεία.


Σχολιάστε εδώ