Στα ενδότερα των ομάδων

*Συνιστά σκάνδαλο η απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλει τον επαναληπτικό του κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, που σύμφωνα με την προκήρυξη και το καλεντάρι είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 3, 4 και 5 Μαρτίου. Για να διευκολύνει τους «ερυθρόλευκους», που είχαν να ανέβουν έναν αγωνιστικό Γολγοθά, η Ομοσπονδία διέλυσε κάθε έννοια ισονομίας με πρόσχημα ένα ματς πρωταθλήματος και μια αναμέτρηση (του ΠΑΟ) για την Ευρωλίγκα του μπάσκετ.

*Η απόφαση, που χρεώθηκε στην Επιτροπή Κυπέλλου, φέρεται να εξόργισε ακόμα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, έπειτα και από την κίνηση των ανθρώπων που διοικούν την ΑΕΚ. Με ανακοίνωσή τους οι «κιτρινόμαυροι» έστειλαν το μπαλάκι στον Σταύρο Κοντονή, από τον οποίο περίμεναν ότι θα έκανε άμεσα πράξη όσα τους υποσχέθηκε περί ισονομίας στα θεσμικά όργανα.

*Το θετικό για την «Ένωση» είναι ότι συμπράττουν μαζί της ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που στέλνουν ανάλογα μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού διότι θεωρούν πως εντέλει δεν έχει αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο. Τα ίδια ακριβώς έγιναν και την προηγούμενη σεζόν με τον ημιτελικό μεταξύ του «δικεφάλου» και του Ολυμπιακού, με συνέπεια να εξοργιστεί όλη η Θεσσαλονίκη και να γίνουν όσα εξακολουθούν να απασχολούν τις αρχές του τόπου.

*Στην Τούμπα, βέβαια, έχουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά δεν τους αφήνουν αδιάφορους όσα συμβαίνουν συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει, άλλωστε, η δεδομένη συμμαχία των Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου.

*Το τελευταίο διάστημα, πάντως, η τριάδα δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη διότι βλέπει ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων, στο ποδόσφαιρο το τοπίο παραμένει ίδιο, χωρίς την παραμικρή διάθεση για βελτίωση. Αναζητούν, μάλιστα, νέους τρόπους αντίδρασης για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, άρα και η επόμενη σεζόν.

*Πώς έχει η κατάσταση με το ματς; Σύμφωνα με το καλεντάρι του κυπέλλου και με τον προγραμματισμό που αποτυπώνεται ουσιαστικά στην προκήρυξη, ο αγώνας έπρεπε να διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου.

*Υπήρχε, όμως, ένα διπλό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από τη διεξαγωγή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου και από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα την Πέμπτη στις 5 του ίδιου μήνα. Από το ένα ματς στο άλλο απαιτούνται 48 ώρες ώστε να γίνει η αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών.

*Ο κανονισμός μπορούσε να τηρηθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις, είτε να οριζόταν το ματς στις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαρτίου είτε την Πέμπτη. Μόνο που ο φόβος συνύπαρξης στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ των οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού εγκυμονούσε κινδύνους, οι οποίοι θα περιορίζονταν εάν οριζόταν ο αγώνας κυπέλλου νωρίς το μεσημέρι, είτε στις 2:30 είτε στις 3.

*Είχε, δηλαδή, επιλογές η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, όμως, επειδή εξαρχής όλοι συζητούσαν για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού με υποχρεώσεις σε Γιουρόπα Λιγκ και πρωτάθλημα, η αναβολή θεωρούνταν δεδομένη. Κάποια ματς, μάλιστα, χαρακτηρίζονταν «ειδικών συνθηκών», όπως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και εκείνο με τον Αστέρα μόλις δύο ή τρεις μέρες πριν από τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ.

*Στην «Ένωση», πάντως, αποκλείεται να αφήσουν την απόφαση της ΕΠΟ να περάσει στο ντούκου. Σκέφτονταν μέχρι και την πλήρη απαξίωση του θεσμού με τη συμμετοχή της εφηβικής ομάδας, αλλά από την άλλη πλευρά έβαζαν στη ζυγαριά την προσπάθεια των παικτών στο πρώτο ματς, όταν, κατά γενική ομολογία, στρίμωξαν τους «ερυθρόλευκους» παρά την εκνευριστική διαιτησία του Λαμπρόπουλου και των βοηθών του.

*Σαν βόμβα έσκασε στον χώρο του ποδοσφαίρου η είδηση για την καταδίκη του Θανάση Παπαγιάννη από το εφετείο της Λάρισας για υπεξαίρεση την περίοδο που κρατούσε το τιμόνι της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Μπορεί να είχε αρκετούς εχθρούς στη διάρκεια της παρουσίας του σε διάφορα θεσμικά όργανα, αλλά όλοι αναγνώριζαν πως έβαλε χρήματα στο ποδόσφαιρο.

*Στην ιστορία, πάντως, έχει μείνει και ένα περιστατικό από την περίοδο που ο Αχιλλέας Μπέος ανέλαβε τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Σύμφωνα με τον μύθο που κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ο νυν δήμαρχος της πόλης έριξε σε μια πισίνα τον Παπαγιάννη και, μάλιστα, ο τελευταίος φορούσε κουστούμι!

*Λύνονται ένα προς ένα τα σοβαρά προβλήματα στον Άρη χάρη στα χρήματα του Άλεξ Κάλας και τη δουλειά που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο αδερφός του Δημήτρης Καλαϊτζίδης! Ο βαθμός συσπείρωσης στους «κίτρινους» είναι μεγάλος και απόδειξη αποτελεί η ενεργοποίηση του Ντίνου Κούη και του Γιώργου Ζήνδρου στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

*Ακόμα πιο σοβαρή κίνηση, όμως, είναι η επιστροφή του Νίκου Χρηστίδη στον κατάλογο των μελών στον ΑΣ Άρης. Το πάλεψε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, αλλά ο δρόμος για την επιστροφή του άνοιξε έπειτα από παρέμβαση και των βετεράνων της ομάδας προς τους ανθρώπους που κουμαντάρουν πλέον το ποδοσφαιρικό τμήμα.

*Εκεί που τα πράγματα φαίνονται μαύρα για το μέλλον είναι στον ΟΦΗ, παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ο Νίκος Μαχλάς! Ο άλλοτε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με τη φανέλα της Φίτεσε «έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές», όπως λένε χαρακτηριστικά στο Ηράκλειο, αλλά η επιβίωση της ομάδας εξακολουθεί να ισοδυναμεί με θαύμα.

*Κέρδισαν, πάντως, αρκετούς φίλους ο ΟΦΗ και ο Μαχλάς, που μπορούν να φανούν χρήσιμοι στο μέλλον, ανεξάρτητα από την πορεία στην εφετινή διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας. Αν, πάντως, διαπιστώσουν στο Ηράκλειο ότι πάνε με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια, τότε θα επιδιώξουν να πάρουν και άλλους μαζί τους.

*Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Νίκος Νιόπλιας στον Ατρόμητο και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο, όπως μαρτυράει το 4-0 επί του ΠΑΟΚ. Στο Περιστέρι, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που εξακολουθούν να αμφισβητούν την ικανότητά του να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ.

*Στα αποδυτήρια ο κοζανίτης τεχνικός έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές, ανάμεσά τους και τον Κώστα Κατσουράνη. Οι αμφισβητήσεις έρχονται από άλλο
επίπεδο, κυρίως εντός των γραφείων, στα οποία έβαζαν ως προτεραιότητα για την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου τον Σάββα Παντελίδη.


Σχολιάστε εδώ