Στʼ αυτί…

* «Ο Φιλελληνισμός στην τέχνη – Έργα και αντικείμενα από τη Συλλογή του Μιχάλη και της Δήμητρας Βαρκαράκη», είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Φανής – Μαρίας Τσιγκάκου.

* Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα αναδειχθεί η ελληνική συμμετοχή στον 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μέσω του ελληνικού τελικού που διοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ και το MAD TV. Στον ελληνικό τελικό, που θα διεξαχθεί σε απευθείας μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση, θα διαγωνιστούν οι έξης καλλιτέχνες: Θωμαή Απέργη @Legend από την Panik Records, Μαρία Ελένη Κυριάκου από τη Minos EMI – Universal, η Barrice από τη Spicy Music, οι C-Real από τη Feelgood και η Shaya από την Planetworks. H ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου και τα τραγούδια θα μεταδίδονται από όλα τα μέσα της ΝΕΡΙΤ και του Mad.

* Ποιοι θα είναι όμως στο πλευρό των τεσσάρων κριτών του «The Voice 2», που θα τους βοηθούν όταν -με το καλό- τα παιδιά της κάθε ομάδας φτάσουν στη φάση των «battles» αλλά και στα lives; Δίπλα στη Δέσποινα θα είναι ο Γιάννης Βαρδής, μαζί με τη Μελίνα Ασλανίδου θα δουλέψει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου θα βρεθεί ο Χρήστος Δάντης, ενώ ο Μιχάλης Κουϊνέλης επέλεξε τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

* Tο όνομα της Ελένης Φουρέιρα ακούγεται πολύ έντονα αυτήν την περίοδο για την παρουσίαση των καλλιστείων Σταρ Ελλάς, Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ 2015, που θα αναβιώσουν ως θεσμός στο E TV. Η Ζέτα Μακρυπούλια αρνήθηκε να παρουσιάσει τον διαγωνισμό ομορφιάς, παρά την υψηλή αμοιβή που θα έπαιρνε, γιατί πρέπει να δουλέψει τη νέα παραγωγή του Mega «Ελλάδα, σ’ αγαπώ».

* Το «Αλάτι της Γης», σήμερα, στις 12.30, στη ΝΕΡΙΤ, υποδέχεται το «Επτάσημο», μια ομάδα από εξαιρετικούς δεξιοτέχνες που μας προσκαλούν σε ένα δυναμικό λαϊκό γλέντι με τραγούδια και χορούς από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού: Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Λέσβο, Μικρά Ασία, Κυκλάδες, Εύβοια, Θεσσαλία και Ρούμελη. Το «Επτάσημο» αποτελούν οι: Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί), Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο, φλογέρα), Ιάκωβος Ηλιάδης (λαούτο). Μαζί τους συμπράττουν οι μουσικοί: Νίκος Ανεμοδουριώτης (ούτι), Ανδρέας Παπάς( κρουστά), Τάσος Αθανασίου (ακορντεόν) και Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι). Τραγουδούν οι: Ηλίας Γάκος, Μαριάνθη Λιουδάκη, Σπύρος Πρέμπος και Λάζαρος Τσαμπάς.


Σχολιάστε εδώ