Περισσεύουν λεφτά στη ΔΕΗ;

Δύο είναι τα σημεία που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις:

Το πρώτο αφορά το επίδομα βάρδιας. Πρόκειται για ένα επίδομα που λαμβάνουν όσοι υπάλληλοι της ΔΕΗ εργάζονται με «κυλιόμενο ωράριο», δεν έχουν δηλαδή σταθερή βάρδια. Αυτοί παίρνουν ένα επίδομα («εναλλασσόμενης φυλακής»), που ανάλογα με τη μισθοδοτική τους κλίμακα μπορεί να φτάνει και τα 1.000 ευρώ τον μήνα. Με την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση (2012) είχε αποφασιστεί να μην το λαμβάνουν οι συνδικαλιστές που κάνουν χρήση συνδικαλιστικής άδειας, παρά μόνο αν είχαν φυσική παρουσία. Με τη νέα Συλλογική Σύμβαση οι συνδικαλιστές όχι μόνο θα λαμβάνουν το επίδομα αυτό ακόμη κι αν δεν εμφανίζονται στη δουλειά τους, αλλά θα πάρουν και αναδρομικά τα επιδόματα «εναλλασσόμενης φυλακής» των τελευταίων τριών ετών που έχασαν με την τελευταία Συλλογική Σύμβαση!

Το δεύτερο σημείο είναι ένα επίδομα που θα δίδεται σε όλους -ανεξαιρέτως- τους εργαζομένους της ΔΕΗ από τη διοίκηση και το οποίο θα πηγαίνει στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η Συλλογική Σύμβαση δίνει 6 ευρώ ημερησίως σε κάθε εργαζόμενο ως επίδομα παροχής σίτισης στον χώρο εργασίας και από αυτά τα 2 ευρώ τον μήνα από κάθε εργαζόμενο τα αποδίδει στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθεί ένα δάνειο 500.000 ευρώ που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ από την ίδια τη ΔΕΗ, το οποίο «λήγει» το 2015 και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αφού πλέον η ΓΕΝΟΠ δεν λαμβάνει χρήματα από τη ΔΕΗ.


Σχολιάστε εδώ