Ονειρεύεται αρχηγία ο Κυριάκος

Βουλευτές, αλλά και κομματικά στελέχη, είναι εξοργισμένοι μαζί του ενώ χαρακτηρίζουν αβάσιμους και καθόλου πειστικούς τους λόγους που προέβαλε, καθώς θεωρούν ότι η κίνηση αυτή εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες. Όπως ισχυρίζονται, επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να χαράξει μια διακριτή πορεία, με το βλέμμα, βέβαια, στραμμένο στη μετά Σαμαρά εποχή. “Αν είχε κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να γίνει κάποια στιγμή αρχηγός, μετά την κίνησή του αυτή δεν έχει καμιά απολύτως”, σημειώνουν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερο εξοργισμένη με τον κ. Μητσοτάκη είναι η καραμανλική πτέρυγα, καθώς οι αναφορές του Π. Παυλόπουλου ξεκινάνε από την περίοδο του ιδρυτή της παράταξης Κ. Καραμανλή και φθάνουν στον πρώην πρωθυπουργό. Έμπειρα στελέχη, με μακρά θητεία στην παράταξη, που γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργεί, τονίζουν ότι “θα ήταν αφελής κάποιος να νομίζει ότι μπορεί να γίνει αρχηγός κόντρα στους Καραμανλικούς”. Αποδίδουν, έτσι, την κίνηση του κ. Μητσοτάκη σε απειρία, επιπολαιότητα ή κάτι πολύ… χειρότερο, ενώ επισημαίνουν ότι ακόμη κι αν είχε κάποιες ενστάσεις ως προς το πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου, θα έπρεπε για λόγους πολιτικής ευπρέπειας να συνταχθεί με τους άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ιδίως, δε, από τη στιγμή που προτάθηκε από ένα κόμμα της Αριστεράς, γεγονός που έδινε στην υπόθεση ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Άλλα πάλι στελέχη προσεγγίζουν το θέμα από μια άλλη πλευρά: Υπογραμμίζουν ότι από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή σ’ ένα κορυφαίο ζήτημα, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, λένε, και αφού δεν το κάνει (“δεν έχει την ευθιξία”), οφείλει ο κ. Σαμαράς να τον απομακρύνει άμεσα από τη θέση του. Ωστόσο και οι δύο… προσποιούνται ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Κι αυτό είναι κάτι που έχει ενοχλήσει πολλούς μέσα στην παράταξη.


Σχολιάστε εδώ