Οι εθελοντικές δράσεις της Pfizer Hellas

Η πολυάριθμη ομάδα των εθελοντών στην Αθήνα, επισκέφθηκε την Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία» και ανέλαβε να διαμορφώσει ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον στους κοινόχρηστους χώρους και τα υπνοδωμάτια των παιδιών. Επιπλέον, βοήθησαν στην ανακαίνιση του χώρου της κουζίνας, ενώ η αυλή του Ιδρύματος μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο και ασφαλή χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης.

Στο «Σπίτι της Άρσις», οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, μεταμόρφωσαν τμήμα του προαύλιου χώρου του Ξενώνα σε έναν καταπράσινο και πολύχρωμο χώρο για να συγκεντρώνονται και να παίζουν τα παιδιά. Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεγαλύτερα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι και να συζητήσουν για λίγο μαζί τους, κατά τη διάρκεια ενός υπαίθριου μπάρμπεκιου που ετοιμάστηκε για όλους.

Για τις δράσεις αυτές ο Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς, στην Pfizer Hellas, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μαs, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας, της αποστολής και της Εταιρικής μας φιλοσοφίας. Εκφράζει τη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, να στηρίζουμε φορείς, κοινωφελείς οργανισμούς και ιδρύματα που χρειάζονται βοήθεια, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Αυτή τη δέσμευση την κάνουμε πράξη, λαμβάνοντας διαρκώς νέες πρωτοβουλίες. Την κάνουμε πράξη όλοι μαζί, μέσα από την εθελοντική συμμετοχή και την προσωπική δουλειά των εργαζομένων μας. Δράσεις, όπως αυτές, αποδεικνύουν έμπρακτα την επιλογή μας να θέσουμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας». Στη Pfizer Hellas, η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνδέεται άρρηκτα με το όραμα της εταιρείας, που είναι η συνεργασία για έναν υγιέστερο κόσμο. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δίνοντας έμφαση στους άξονες της πρόληψης, της ενημέρωσης και της στήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν σημαντικά και οι εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν εθελοντικές δράσεις, υλοποιώντας τα τελευταία χρόνια ενέργειες στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής, στον Ξενώνα της «Φλόγας» και ενισχύοντας οικονομικά τους συλλόγους «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου».

* Δωρεά στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» για τη διετή κάλυψη σημαντικών λειτουργικών αναγκών

Η Pfizer Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει συστηματικά το έργο της Εστίας Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία». Έτσι αποφάσισε να προσφέρει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την κάλυψη σημαντικών λειτουργικών αναγκών του ιδρύματος, για τη διετία 2014 – 2015. Το πρώτο μέρος της οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 20.000 ευρώ έχει ήδη εκταμιευθεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εκταμιευθεί εντός του 2015.

* Δωρεάν εμβολιασμοί κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου για τους κατοίκους μικρών κυκλαδίτικων
νησιών

Η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas, συνεχίζοντας την επιτυχημένη τους συνεργασία, υλοποίησαν άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών, με τη διενέργεια δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Η αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, αφότου παρέλαβε πεντακόσια εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, δωρεά της Pfizer Hellas, απέπλευσε με πάνω από 50 εθελοντές, για τα νησιά Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα, όπου πραγματοποίησε εμβολιασμούς σε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς, εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα αγροτικά ιατρεία σε κάθε νησί, αλλά και κατ’ οίκον επισκέψεις στους κατάκοιτους κατοίκους.

* Κατασκευή κλειστού γυμναστήριου στους κατοίκους της Αμοργού

Η Pfizer Hellas και η Ομάδα Αιγαίου ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Αμοργό, με στόχο την πρόληψη σε θέματα υγείας, αλλά και την προαγωγή της για τους κατοίκους του νησιού, μέσω της καλής φυσικής κατάστασης.

Σε έναν παραδοσιακό, πετρόχτιστο χώρο 90 τ.μ στο λιμάνι του νησιού, τα Κατάπολα, κατασκευάστηκε, με την οικονομική υποστήριξη της Pfizer Hellas, ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, που καλύπτει τις απαιτήσεις ενήλικων, αλλά και παιδιών για άθληση όλες τις εποχές του χρόνου.

Στον χώρο αυτό, τη λειτουργία του οποίου θα αναλάβει ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος Αμοργού, θα μπορούν να αθλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αμοργού δωρεάν.

* Η ορχήστρα των εργαζομένων της Pfizer Hellas κοντά στους ηλικιωμένους της Θεσσαλονίκης

Η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas πραγματοποίησε δύο μουσικές εκδηλώσεις για ηλικιωμένους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.

Οι μουσικοί της ορχήστρας με ένα πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα προσέφεραν χαρά και στιγμές διασκέδασης στους ηλικιωμένους του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμονας» και του Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Συκεών – Νεάπολης.

Στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas και πάντα με όχημα την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων και την αγάπη τους για τη μουσική, η ορχήστρα, έχει εμφανιστεί σε ανάλογες μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους και Οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.


Σχολιάστε εδώ