Ξηλώνεται όλη η αμαρτωλή Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών

Ήδη οι πρωταγωνιστές κάνουν μόνιμες… διακοπές στον Κορυδαλλό, υπάρχουν όμως αρκετοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μέχρι να γίνει η δίκη τους, όπου οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές. Με κυριότερη το ότι όλοι αυτοί εγκλημάτησαν: Άφησαν κυριολεκτικά άοπλη την Ελλάδα.

Ο πρόλογος αναγκαίος για τη συνέχεια που έρχεται…

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -Καμμένος, Ήσυχος και Τόσκας- είναι αποφασισμένη να βάλει τέρμα στην καταλήστευση των αμυντικών δαπανών, που με το αίμα του πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ζητηθούν οι παραιτήσεις όλων των στρατιωτικών που υπηρετούν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Θα ερευνηθούν όλοι οι φάκελοι αγοράς εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι διαδικασίες με τις οποίες έχουν ανατεθεί και αν έχουν τηρηθεί οι προθεσμίες παράδοσης. Κατά μία πληροφορία, ενδέχεται να ζητηθούν τα «πόθεν έσχες» των επιτελικών στελεχών, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέρα από τις μίζες, αυτό που προκαλεί σήμερα ανησυχία στην πολιτική ηγεσία, με πρώτο τον υπουργό Πάνο Καμμένο, είναι το ότι οπλικά συστήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Άμυνας της χώρας μας έχουν μείνει από ανταλλακτικά, σε σημείο που να μην μπορούν να λειτουργήσουν! Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν άμεσα τα
F-16! Και το πρόβλημα φτάνει σε τέτοιο σημείο, που αναζητείται τρόπος για να ξεπεραστούν κάποιοι όροι των συμβάσεων, ο σοβαρότερος των οποίων προβλέπει ότι στην αρχή κάθε τετραετίας από την ημέρα της παραλαβής πρέπει να παραγγέλνονται τα ανταλλακτικά που χρειάζονται.

***

Είναι σε περιοχές χωρίς καμία στρατιωτική σημασία – Κλείνουν οι μικρές μονάδες – Ενισχύεται η πρώτη γραμμή

*Σε αναδιάταξη της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο την ενίσχυση των μονάδων πρώτης γραμμής, με προτεραιότητα τον Έβρο και άλλες σημαντικές περιοχές, προχωρεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, σε πρώτο πλάνο είναι να κλείσουν μικρές μονάδες που έχουν 30 με 50 άτομα και είναι διάσπαρτες σε περιοχές που δεν καλύπτουν καμία ανάγκη της Άμυνας της χώρας μας. Παραμένουν λόγω πιέσεων των τοπικών βουλευτών, για να έχει κίνηση η περιοχή όπου είναι εγκατεστημένες και να κάνουν τη θητεία τους τα παιδιά κομματικών φίλων…

Ήδη ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει και η υλοποίησή του πρόκειται να αρχίσει σύντομα, με στόχο έναν και μόνο, την ισχυροποίηση της δύναμης των μονάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

***

Συγχαρητήρια… – Ισόβια με… αναστολή!

* «Βαρύς» ο πέλεκυς… Της δικαιοσύνης στις κεφαλές των κατηγορουμένων για την πρώτη δίκη των TOR-M1 που έληξε την προηγούμενη εβδομάδα.

* Ισόβια στον νομικό σύμβουλο της ΓΔΑΕΕ Αν. Σοφό.

* Δώδεκα χρόνια στη σύζυγό του.

* Δεκαεπτά στον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ (ερήμην).

* Δεκαπέντε έκαστος, πατέρας και υιός Μιχαηλίδης.

* Ακολουθεί μια άλλη δίκη, των ΑΩ των TOR-M1, όπου μπροστά θα καθίσουν Φουάντ Αλ Ζαγιάντ (μάλλον θα εξαφανισθεί ξανά), με τα πίσω εδώλια να καταλαμβάνονται από μια κουστωδία πρώην αξιωματικών και υπαλλήλων της ΓΔΑΕΕ.

* Αν άκουγε κανείς τη μεθόδευση του φύλακα της δικαιοσύνης στο ευγενές ίδρυμα του Στρατοπέδου Φακίνου (ΓΔΑΕΕ) και της συζύγου του στην απόσπαση μιζών, θα έφριττε.

* Ο κύριος και η κυρία Σοφού έφυγαν από το δικαστήριο «ατσαλάκωτοι», δηλαδή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αυτή είναι η αυστηρή τιμωρία; Τι συνέβη;

* Η μεθόδευση εκβιαστικής απόσπασης χρημάτων του ζεύγους από προμηθευτές είχε μοναδικότητα ή επαναλαμβανόταν σε δεκάδες φακέλους προμηθειών;

* Το δικαστήριο τους υποχρέωσε να επιστρέψουν μέρος, έστω, των μιζών στο Δημόσιο; Ελέγξτε τα περιουσιακά τους στοιχεία.

* Μήπως ο πέλεκυς ήταν, τελικά, χάρτινος;

***

Τελικά, ποιος θα προστατεύσει την πατρίδα;

*Ο Ευ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

– Καθιέρωσε, διά νόμου του υπουργείου Παιδείας, ότι κριτήριο για την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές αποτελεί η ελληνική ιθαγένεια και όχι η ελληνική καταγωγή, που ίσχυε μέχρι τότε.

– Το γεγονός προβλημάτισε πολλούς, κυρίως αξιωματικούς ε.α., οι οποίοι προσέφυγαν στο ΣτΕ. Οι δικαστές, πλην δύο, αποφάνθηκαν ότι δεν επιτρέπεται διάκριση λόγω καταγωγής.

Είναι αντίθετη με το άρθρο 4 του Συντάγματος.

*Οι δύο διαφωνούντες εξέφρασαν την άποψη ότι οι ΕΔ πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στελέχη με ελληνική καταγωγή γιατί αποτελούν βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περιόδους κρίσεως, κατά τις οποίες απαιτούνται συνοχή και υψηλό ηθικό.

*Πρωθυπουργός, ΥΕΘΑ, υπουργός Παιδείας και δικαστές, σοσιαλιστές ή σοσιαλίζοντες, δεν αντιλήφθησαν ότι τέτοιες διατάξεις για τις στρατιωτικές σχολές μπορεί να ισχύουν για Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο κ.λπ. Αλλά εδώ και ενταύθα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.

*Δεν υπάρχει θέμα συνείδησης για το δίλημμα στο οποίο θα βρεθεί ένας ανθυποσμηναγός αλβανικής καταγωγής, αν, π.χ., αρχίσουν εχθροπραξίες μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας,; Τι θα κάνει; Προβληματίζει καθόλου τους δικαστές το ερώτημα αυτό;

***

Καλέ, τι λέτε;

* Από τα προεκλογικά ευτράπελα.

* Ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, που επανεξελέγη, δήλωσε: «Η ελπίδα της Άγκυρας είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

* Και συμπληρώνει: «…την 25η Ιανουαρίου, πέραν του ευρωπαϊκού μέλλοντός μας, το διακύβευμα είναι η γεωπολιτική μας επιβίωση και ενδυνάμωση της άμυνας του έθνους».

* Σωστά τα λέει, αλλά ερωτώ: Ενδιαφέρθηκε να μάθει τι ποσοστό εθνικής κυριαρχίας παρέδωσαν στην «τρόικα», αμαχητί, οι Αντωνομπένηδες και σε ποια κατάσταση έχουν οδηγήσει τις ΕΔ από άποψη φρονήματος, οπλικών μέσων και αριθμητικό δυναμικό;

Πουλί καημένο, ξενιτεμένο

* Ένα πουλάκι, που συνήθως κάνει πιάτσα σε μια ακακία της Κουμουνδούρου, μου ψιθύρισε ότι οι ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν μεγάλο χουνέρι στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια και τη λίστα Λαγκάρντ και κάτι άλλα ενδιαφέροντα.

* Τώρα δεν θα έχει τους «εθελοντές» της ΝΔ που τους ανάγκασε ο Σαμαράς να τον στηρίξουν για να μην πέσει η κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων.

* Και στην έδρα η φοβερή Ζωή.

* Δεν είναι περίεργο που ο Βενιζέλος αποφάσισε να καταψηφίσει την κυβέρνηση (χωρίς να ακούσει τις προγραμματικές τις δηλώσεις) ενώ υπερψήφισε την υποψηφιότητα της κ. Κωνσταντοπούλου; Θυμηθείτε, παρακαλώ, ποιος κρατούσε τη σημαία κατά την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Βενιζέλου για την υπόθεση των υποβρυχίων;

Ατμόσφαιρα με… θέα

* Μιλάω για την παρέα δημοσιογράφων που κάλεσαν στο Δώμα του ΓΕΝ οι κ. Κ. Ήσυχος (ΑΝΥΕΘΑ), Ν. Τόσκας (ΥΦΕΘΑ) και Γ. Τ. Ταφύλης (ΓΓ/ΥΕΘΑ) για να γίνει η γνωριμία.

* Παλιές καραβάνες, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, νέοι στην εξουσία οι υπόλοιποι, πλην Τόσκα.

* Ατμόσφαιρα θαυμάσια, η τριμελής εξουσία, η οποία δεν είχε ακόμη λάβει νέα για τον καταμερισμό της πίτας των αρμοδιοτήτων, μιλούσε για όλα, υποσχόμενη ριζικές αλλαγές.

Καλώς… Τα εδέσματα ελάχιστα. Και αυτό είναι επίσης καλό γιατί σάλπισαν τη γραμμή λιτότητας, και ομιλώ σοβαρά. Το ευχάριστο κλίμα συμπλήρωσε προσφορά υπέροχης τσικουδιάς από το ΠΝ (που, ως φαίνεται, διαθέτει αποθέματα), με πρωτοβουλία του δαιμονίου πλωτάρχη (γραφείο Τύπου ΠΝ) Π. Καλαθάκη.

* Μου άρεσε ιδιαίτερα ο κ. Κώστας Ήσυχος, ήρεμος, γελαστός και ευδιάθετος. Υποσχέθηκε ότι εντός ολίγου τερματίζεται το καθεστώς των ρουσφετιών για τις τοποθετήσεις των κληρωτών. «Όλοι θα πάνε στις μονάδες συνόρων, το ρουσφέτι καταργείται», τόνισε.

* Καλή επιτυχία σύντροφοι, υπουργοί και γενικέ γραμματέα.

Τρελοκομείο

* Ο πολυπαθής ΟΣΜΑΕΣ είναι ένας οικοπεδικός οργανισμός του Στρατού Ξηράς, ιδρυθείς το 1970. Οι αρχικοί εταίροι ήσαν ολίγοι ε.ε. και ε.α. στελέχη του Στρατού.

* Έκτοτε πέρασαν 45 χρόνια και πολλά οικόπεδα περιήλθαν στους κληρονόμους, ενώ τα περισσότερα (70%) επωλήθησαν.

* Κάποιο αρρωστημένο και ηλίθιο μυαλό έβγαλε μια εγκύκλιο στην οποία αναφέρεται ότι τακτικά μέλη του οργανισμού, με δικαίωμα ψήφου, είναι ΜΟΝΟ οι αρχικοί εταίροι. Δηλαδή οι πολλοί πεθαμένοι και ολίγοι επιζώντες. Όχι οι νόμιμοι αγοραστές. Έμαθα ότι πρόκειται περί αμειβόμενου από τον Οργανισμό δικηγόρου. Εύγε… Δώστε του αύξηση.

* Κάποιος πρέπει να επέμβει. Δεν πρέπει;

Από το ΓΕΣ. Ο ΣΕΚΠΥ στον υπουργό

* Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ο Π. Καμμένος δέχθηκε το προεδρείο των ελλήνων κατασκευαστών και έκανε μαζί τους, πέραν των τυπικών, ουσιαστική συζήτηση πάνω στα κρίσιμα προβλήματά τους.

* Ελπίζουμε ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη. Ο κλάδος αυτός είχε, στο παρελθόν, εγκαταλειφθεί πλήρως, σκοπίμως.

* Η στήλη συνιστά, ευλαβώς, στον κ. υπουργό να ενημερωθεί για το τι γίνεται στον ίδιο χώρο στη γειτονική Τουρκία. Εκεί υπάρχει επιλεγμένος αρμόδιος υφυπουργός (αποδεκτός και από την αντιπολίτευση) ο οποίος συμμετέχει στο μικρό ΚΥΣΕΑ Εξοπλισμών (συμμετέχουν πρωθυπουργός, ΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ και υφυπουργός και όχι ως γινόταν με τον «θίασο» ανευθυνοϋπεύθυνων υπουργών πάσης ειδικότητας).

* Και, α propos, που λένε οι Γάλλοι, συμπληρώνω στον γαλλομαθή κ. Καμμένο ότι ήρθε η ώρα να προκηρύξει τις θέσεις γενικών γραμματέων Εξοπλισμών και διοικήσεων αμυντικών βιομηχανιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι από τους σημερινούς δεν είναι επαρκείς. Η γενίκευση πάντοτε βλάπτει.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

* Προβεβλημένος πολιτικός ο κ. Προκόπης Πουλόπουλος. Καλορίζικος… Σπουδαία επιλογή Τσίπρα και Αριστερής Πλατφόρμας (Λαφαζάνη).


Σχολιάστε εδώ