ΚΚΕ: Εμείς είμαστε η αριστερή αντιπολίτευση

Το σχόλιο αυτό του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη στάση του κόμματος έναντι της νέας κυβέρνησης και των διαπραγματεύσεων που γίνονται με τους δανειστές. Στη μετεκλογική εποχή το ΚΚΕ φρόντισε ήδη από την αρχή να δώσει το στίγμα του, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι δεν θα προκύψει τίποτα θετικό για τον λαό από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον Περισσό ευελπιστούν ότι θα αναδειχθούν στην πλέον αριστερή μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση. Βασικός τους στόχος είναι να αποκαλύψουν ότι και αυτή η κυβέρνηση θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές τις πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ήδη από τον Δ. Κουτσούμπα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει άμεσα προτάσεις νόμου στη Βουλή με τις οποίες θα προβλέπεται η κατάργηση των μνημονιακών νόμων και η επαναφορά των κατακτήσεων που έχασαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα προηγούμενα χρόνια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ όλο το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα και στους συμβιβασμούς που αυτή θα αναγκαστεί να κάνει, με την ελπίδα ότι θα μαζεύει από τα αριστερά την όποια λαϊκή δυσαρέσκεια προκύπτει από την κυβερνητική πολιτική.

Συνεχίζοντας τη δική του χωριστή πολιτική πορεία, το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επικαλούμενο την πάγια στάση του κόμματος να μην ψηφίζει κάποιον για την Προεδρία, ανεξάρτητα από το πρόσωπο. Πριν 30 χρόνια, βέβαια, το 1985, το ΚΚΕ είχε ψηφίσει τον Χρήστο Σαρτζετάκη, τον οποίο είχε προτείνει ο Ανδρ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ