Επανερχόμαστε στον Κωνσταντίνο Καβάφη για να δώσουμε μια διαφορετική άποψη ειλικρίνειας στους πολιτικούς μας.

***

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup οι υποστηρικτές Βενιζέλου ετοιμάζουν κείμενο στήριξης του Ευάγγελου. Το κύριο μήνυμα που θέλουν να στείλουν στους βιαστικούς, μου είπε ένας εκ των συγγραφέων του κειμένου, είναι πως οι ώρες δεν προσφέρονται για προσωπικά παιχνίδια και στρατηγικές. Χρειάζεται σύνεση, συνεννόηση και πάνω από όλα αυτοσυγκράτηση. Από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δε, θα ζητήσουν να αναθεωρήσει την απόφασή του για παραίτηση και εκλογή νέου προέδρου με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης, που ο ίδιος ανέδειξε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να το εγκαταλείψει τώρα που η πατρίδα και το κόμμα τον χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Σίγουρα οι άνθρωποι ζουν σ’ άλλον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν ότι η ιστορία έχει τελειώσει.

***

* Κούγκι εσείς… Πούγκι εμείς… και τα ευρώ στα χαλάσματα…

* Έχω δει κάτι ματς στην παράταση να γίνονται Βατερλώ…

* Άμα μπλέξεις με νούμερα το έχασες το παιχνίδι…

* Γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Διορισμών αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Επικρατείας και υπ’ όψιν στη Β’ Αθηνών Δημήτρης Τσουκαλάς ή Τσουκαλοδημήτρης, όπως μου είπε ένας χωριανός του.

* Εγώ δεν ανησυχώ αν θα υπάρχουν χρήματα στα ΑΤΜ των τραπεζών γιατί έχω το Α.Τ. Μητρομάρας και έτσι έχω δέσει τον γάιδαρό μου. Οι άλλοι του (Μήτσο) κλαίγανε, όπως λέει, συνήθως.

* Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού και των συνεργατών του δεν είναι κάτι που περνά απαρατήρητο… Θυμίζω άλλες εποχές και καλό θα είναι να αλλάξουν λίγο ορισμένοι…

* Ο Βαγγέλης πήγε με μικρότερα κυβικά στο Μαξίμου… Πάνε οι καλές χρυσές εποχές…

* Άλλο το τυρί της κατσίκας, άλλο του πρόβατου και άλλο της γελάδας, αγαπητή κυβέρνηση. Και η κατσίκα δεν μασάει ταραμά, όπως κάποιοι νομίζουν. Καλά τα όσα λέτε, μόνο που δεν είναι τα ίδια που μας λέγατε πριν από λίγο καιρό.

* Ο εύρων αμειφθήσεται για το τι μέλλει γεννέσθαι…

* Αν δεν κάνω λάθος, οι πανεπιστημιακοί του Σημίτη μας κατέστρεψαν, αγαπητέ Ποτάμι Σταύρο…

* Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το πήρε και το σήκωσε ο Βαρδάρης. Όπως πήρε και τα Ζάππεια των προηγουμένων.

* Μαγκιά του Τσίπρα η καταδίκη του γελοιογράφου της «Αυγής» για το σκίτσο που παρουσιάζει τον Σόιμπλε ως ΝΑΖΙ…

* Η γαλάζια άνοιξη, για να έρθει, πρέπει να υπάρξει χειμώνας μεγάλος…

* Να ευχηθώ στον καλό μου φίλο και σύντροφο Χριστόφορο Βερναρδάκη καλή επιτυχία στο νέο του δύσκολο -αλλά ενδιαφέρον- πόστο του γραμματέα του συντονισμού της κυβέρνησης. Είμαι σίγουρος πως με τη γνωστή του εμπειρία, μα πάνω από όλα τη λογική που διαθέτει, θα το καταφέρει…

* Για να λύσεις μια λύση πρέπει να την έχεις κατανοήσει…

* Και εμείς δεν θέλουμε την Άνγκελα, κύριε Σόιμπλε, αλλά δεν το ζητάμε, το φωνάζουμε, αλλά πάλι δεν γίνεται τίποτα.

* Το όχι στα Αγγλικά είναι «NO» και στα Γερμανικά «νάιν». Ελληνικό «όχι», κύριε Σόιμπλε, με τα δικά σου τελεσίγραφα…

* Γερμ…Άνοια μην ξεχνάς ότι κάποτε μας σκότωνες, μας έκαιγες, μας εξευτέλιζες… Τώρα μη ζητάς σκυφτούς, σκυμμένους και προδομένους, δεν γίνεται…

* Δεν ξέρω τι ζόρι τραβούν ορισμένοι με το παρελθόν των άλλων, γνωρίζω όμως ότι πολλοί σημερινοί ηγήτορες είχαν παραπέμψει τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο… Όλοι έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον αβε…βαίο…

* Αυτός ο Ρωμανιάς νομίζει ότι τα EURO είναι μαρούλια και τα μαζεύει με τη μία…

* Έχουμε κυβέρνηση εθνικού σκοπού και συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού…

* Πώς γίνεται ένας μνημονιακός δημοσιογράφος να γίνεται αντιμνημονιακός; Η επιστήμη πάντως αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις…

* Πολύ flit υπάρχει στην ατμόσφαιρα… Μα πολύ σου λέω…

* Κάποιοι πονηροί ευαγγελιστές του Βενιζέλου διαβάζουν το καταστατικό και αφήνουν να εννοηθεί ότι το συνέδριο μπορεί να πάει Σεπτέμβρη… Κάνουν σκέψεις – παιχνιδάκια με την ημερομηνία προκήρυξης και την ημερομηνία διεξαγωγής.

* Γνωστός Βενιζελικός, και νυν Λοβερδικός, μου είπε ότι η Φώφη βιάζεται και θα καεί γρήγορα στην κούρσα της διαδοχής και αυτό το έδειξε με τον προχθεσινό εκνευρισμό της στο πολιτικό συμβούλιο. Ο καθείς μπορεί να ονειρεύεται…

* Γέφυρα μεταξύ Γιώργου και Φώφης υπάρχει και μάλιστα εναπομείναντες Γιωργάκηδες στηρίζουν Φώφη… Σκέφτονται, δε, πολλοί να μαζέψουν και κόσμο δικό τους για να τον στείλουν, όταν θα έρθει η ώρα της εκλογής προέδρου, να ψηφίσει τη Φώφη… Κάποιοι κάνουν και πιο προχό σκέψεις, για ένα πιο προχωρημένο σύστημα… Τα δύο κόμματα να είναι κάτω από την ομπρέλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και να έχουν κοινή πορεία στο μέλλον τα επώνυμα που έχουν κύρος στην κοινωνία…

* Στο στρατόπεδο Βενιζέλου δεν αποκλείουν κάποιοι να στηρίξουν Ανδρουλάκη για πρόεδρο… αν ο Λοβέρδος δεν έχει τα ποσοστά που κάποιοι του δίνουν.

* Νέος καβγάς θα ξεσπάσει σύντομα στο ΠΑΣΟΚ και θα είναι γυναικείου ενδιαφέροντος.

* Ποια πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

* Βαγγέλη, με εκείνα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τι γίνεται;

* Ποιος βουλευτής είπε στον Βενιζέλο ότι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς σου στο κράτος δεν γίνεται…

* Ξεμασκαρεύτηκαν οι Ευρωπαίοι πριν περάσει η Κυριακή της Αποκριάς. Οι μασκαράδες πέταξαν τις μάσκες της φιλίας, της συνεννόησης και φόρεσαν ξανά τις μάσκες σας κάνουμε ό,τι γουστάρουμε.

* Τα ίδια Βαρουφάκη μου, τα ίδια Βαρουφή μου.

* Πού είναι ο Πούτιν; Πού είναι οι φίλοι μας;

* Ακούς τους βολεμένους καθηγητές των πανεπιστημίων και τρελαίνεσαι. Είναι οι ίδιοι τύποι, με βαμμένα σήμερα τα μαλλιά τους, που μας μιλούσαν για το θαύμα Σημίτη.

* Σόι…μπλε πάει το γερμαναριό…

* Η αξιοπρέπεια δεν έχει ιδεολογικές ερμηνείες και παρερμηνείες. Αξιοπρέπεια είναι το όχι στις πιέσεις, αλλά αξιοπρέπεια είναι και να μην υπάρχουν χειρότερες μέρες. Ο χρόνος και ο τόπος καθορίζουν τον όρο και τα χειρότερα δεν πρέπει να έρθουν.

* Πατριώτες, χρωστάμε, είτε με συνεννόηση, είτε με ασυνεννοησία, είτε με μη συνεννόηση.

* Η Ιστορία γράφεται με συμβιβασμούς και όχι με συμβολισμούς κάποιων.

* Φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής.

* Τα ευρωπαϊκά καρναβάλια δυστυχώς δεν τελειώνουν αύριο Καθαρά Δευτέρα. Θα έχουν και συνέχεια.

* Με θρησκευτικούς όρους μπαίνουμε στη Σαρακοστή, μετά προδοσία, σταύρωση και Ανάσταση. Κουράγιο!

* Όσο προχωράει ο καιρός, ο Γιάνης μοιάζει του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αλαζονεία.

* Θετική, θα έλεγα πρωτόγνωρη, είναι η αλλαγή που έχει επιφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Όντως φυσάει αέρας αλλαγής στο Μαξίμου σε σχέση με το παρελθόν, αφού υπήρχε πολιτικός αρχηγός που δεν μπήκε ποτέ μέσα να δει τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

* Για κρατείστε και αυτό. Λύση αριστερή, Κώστας Καραμανλής και… ο νοών νοείτω…

Των Δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ