Επαναστατικές εξελίξεις στην Οφθαλμολογία

Σύμφωνα με τους ομιλητές στην επέμβαση καταρράκτη οι τελευταίες εξελίξεις προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια της επέμβασης χρησιμοποιώντας εξειδικευμένη τεχνολογία, καθώς και τη βελτίωση του μετεγχειρητικού αποτελέσματος όσον αφορά την οπτική οξύτητα χωρίς την ανάγκη γυαλιών. Μπορούν, δηλαδή, πια να διορθώνονται μαζί με την επέμβαση καταρράκτη και η υπολειπόμενη μυωπία, υπερμετρωπία ή/και αστιγματισμός που μπορεί να είχε ο/η ασθενής πολλά χρόνια πριν από την επέμβαση. Αυτό γίνεται με ειδικές τεχνολογίες οι οποίες αποτυπώνουν και καθοδηγούν τον χειρουργό οφθαλμίατρο ενδοεγχειρητικά στην ολοκλήρωση αυτής της πολύ εξειδικευμένης παρέμβασης, που είναι και η πιο συχνή για όλους τους ανθρώπους.

Στον κερατόκωνο πολλές από τις καινούριες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα. Ο κερατόκωνος πιθανόν να αφορά 1 στα 20 νεαρά αγόρια στην Ελλάδα, σε κάποιον βαθμό. Οι θεραπείες του κερατόκωνου με διασύνδεση κολλαγόνου μας υπόσχονται σήμερα ότι θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε την κλινική επίπτωση του κερατόκωνου που, όπως γνωρίζουμε, είναι ο κύριος λόγος για μεταμόσχευση κερατοειδή.

Για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, καθώς στα χέρια των οφθαλμιάτρων και στη χώρα μας υπάρχουν πολλαπλές επιλογές, όπως οι ενδοκερατικοί φακοί, η ειδική σμίλευση του κερατοειδή με τρόπο που αποδίδει την ικανότητα να μπορεί να διαβάσει κάποιος καλά και κοντά και μακριά, η τεχνική Monovision στην οποία ένα από τα δύο μάτια, το μη επικρατές μάτι, εστιάζεται καλύτερα για κοντά, όπως και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, η χρήση πολυεστιακών φακών σε επέμβαση καταρράκτη.


Σχολιάστε εδώ