Επί του πιεστηρίου

***

Ένας Πρόεδρος, άνθρωπος της διπλανής πόρτας…

Το άξιζε! Θα αποδειχθεί ότι ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι άνθρωπος ακέραιος, έντιμος, δουλευτής, παθιασμένος Έλληνας, καθηγητής αναγνωρισμένου κύρους, γεννημένος για τα δύσκολα, μπροστάρης στον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, πρόθυμος πάντα να βοηθήσει, απλός και ανοικτός σε όλους.

Και μόνο το ότι τον πρότεινε ένα κόμμα της απέναντι πλευράς δείχνει ότι αναγνωρίζεται η στάση του στα κρίσιμα θέματα και στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Ποτέ δεν προκάλεσε. Αντίθετα, ήταν πάντα υπέρ της συναίνεσης και της συνεργασίας.

Τύχη αγαθή ανέδειξε τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Αναλαμβάνει τη σκυτάλη σε στιγμές που ο θεσμός δεν έχει βιώσει τις καλύτερες μέρες του. Στα πέντε χρόνια της τραγωδίας που ζει ο ελληνικός λαός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρέθηκε ποτέ δίπλα στον πολίτη. Αντίθετα, υπέγραφε νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τη ζωή του, σε βαθμό που κάποιοι δεν άντεξαν και έφτασαν ακόμη και στην αυτοκτονία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορεί να αναστήσει τον θεσμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο φρουρός των αξιών της φυλής μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Καλή θητεία, αγαπητέ φίλε Πρόεδρε.

***

* Αντί να λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας, που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών, κάποιοι υπουργοί δημιουργούν καινούργια, επιβάλλοντας ιδιορρυθμίες τους και επιχειρώντας αλλαγές που προκαλούν και
αναστατώνουν χωρίς λόγο, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει για να σβήνει φωτιές. Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπουργοί ότι δεν ασκούν προσωπική πολιτική και αν δεν συμφωνούν το έντιμο βήμα είναι η αποχώρηση.

* Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η δήλωση συμπαράστασης στην Ελλάδα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά δεν ήταν το μόνο θέμα. Αναφέρεται ακόμη ότι «ο κ. Κέρι σημείωσε τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική δυναμική της Ελλάδας». Επισήμανση-προειδοποίηση ότι η Ουάσινγκτον είναι αντίθετη σε συμφωνία με τη Μόσχα για αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου ή φυσικού αερίου που προτείνουν κάποιοι υπουργοί. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω…

* Ξεπερνά κάθε μέτρο δικαιοσύνης η απόφαση του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που απέρριψε την αίτηση την οποία είχε καταθέσει για αναστολή της ποινής του, μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος, ο έγκλειστος στις Φυλακές Διαβατών πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε την αναστολή της ποινής και η πρόεδρος του δικαστηρίου ψήφισε υπέρ της αναστολής. Και είναι άδικη και σκληρή η απόρριψη γιατί ο Παπαγεωργόπουλος δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά και δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από τη δίκη που να επιβεβαιώνει ότι καταχράστηκε τα χρήματα του δήμου, όπως κατηγορήθηκε.

* Σε δήλωσή του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τονίζει: «Δυστυχώς, οι υπόλοιποι δικαστές αποφάσισαν την παραμονή μου στη φυλακή, όπου πλέον τίθεται όχι μόνο θέμα πολιτικής και ηθικής εξόντωσής μου αλλά και βιολογικής εξόντωσής μου. Σφίγγω τα δόντια. Στέκομαι ΟΡΘΙΟΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν κρύβεται. Οι συμπολίτες μου και οι συμπατριώτες μου να μου έχουν εμπιστοσύνη».

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ