Εμπαθείς ή και μικρόνοες;

Για πολλές ώρες, παρακολουθούσε τις επιχειρήσεις μέσα από «κλούβα» των ΜΑΤ!

Όχι βέβαια… κρυπτόμενος, αλλά συμπαριστάμενος στους άνδρες της Αστυνομίας, εμψυχώνοντάς τους και, βέβαια, ελέγχοντας την εξελισσόμενη έκρυθμη κατάσταση

Με απλά λόγια, δεν επόπτευε «αφ’ υψηλού» και με τη σιγουριά της Κατεχάκη, αλλά βρισκόταν «εκεί».

Αυτά ως μια μικρή εισαγωγή -έστω κι αν ο ίδιος ουδέποτε το διέρρευσε, ούτε το «πούλησε»- έτσι, για την «ιστορία» των πραγμάτων, για το ύφος και το ήθος της «εξουσίας» και για τον χαρακτήρα του ανδρός.

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητο το δικαίωμα κρίσεων, θετικών ή αρνητικών, όπως και της ελεύθερης διατύπωσης σχολίων.

Η σπουδή, ωστόσο, προσιδιάζει σε εμπαθείς, σε μικρόνοες και σε άλλα… «παιδιά»!

Όπως, για παράδειγμα, σε ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σχολιαστή, ο οποίος -λες και «έσκασε» από το… κακό του- έσπευσε να βγάλει «χολή» αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ή και σε δημοφιλές site που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορούσε να κρύψει τη… «χαρά» του!

Δικαίωμά τους, επαναλαμβάνεται, αλλά και δικό μας δικαίωμα να κρίνουμε άλλους κρίνοντες, πολύ περισσότερο όταν επισημαίνουν και την ανάγκη επιλογής προσώπου, ικανού να συμβολίζει την ενότητα έθνους και λαού!

Ήμαρτον, κύριοι!

Λίγη, βέβαια, ή και διόλου σημασία έχει «τι πιστεύει» ο γράφων.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο αξιότιμος νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα κριθεί κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Ουδεμία, ωστόσο, καταλείπεται επιφύλαξη ότι -ευθύς με την ανάληψη των καθηκόντων του- όχι, μόνο, «διά του λόγου του» θα συμβολίσει την ενότητα έθνους και λαού, αλλά και ότι, προεχόντως, θα εργασθεί και θα διασφαλίσει την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, πάντα στο πλαίσιο που το Σύνταγμα προσδιορίζει, η δημοκρατική του συνείδηση υπαγορεύει και το χρέος επιτάσσει, πρόδηλα στον βαθμό και στο μέτρο που αναλογεί και προσιδιάζει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σ.


Σχολιάστε εδώ