Δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για τα μάτια του κόσμου

Δεδομένου ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης, με βάση τις δημοσκοπήσεις, έχουν την αποδοχή σχεδόν του 80% του ελληνικού λαού, στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ότι πατάνε γερά στα πόδια τους, ενώ στελέχη του τονίζουν ότι «ήρθαμε για να μείνουμε».

Για τη σχέση με τους δανειστές υπογραμμίζουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία, επί της ουσίας, υποχώρηση, αφού ξεκαθάρισε ότι το Μνημόνιο δεν υφίσταται και το μόνο που μένει να συζητηθεί είναι η δανειακή σύμβαση και ο τρόπος με τον οποίο το δημόσιο χρέος θα απομειωθεί και θα καταστεί βιώσιμο.

Δείξαμε, λένε, στον ελληνικό λαό ότι πλέον υπάρχει μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται, όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά επί της ουσίας. Επιπλέον, απαντώντας σε όσους την κατηγορούν για κωλοτούμπα, τονίζουν ότι εάν η κυβέρνηση είχε κάνει πίσω από όσα έλεγε, τότε ο Σόιμπλε δεν θα ήταν τόσο επιθετικός και προσβλητικός προς τον ελληνικό λαό λέγοντας δημόσια ότι λυπάται για την ανεύθυνη κυβέρνηση που εξέλεξαν οι Έλληνες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι εφόσον επιτύχουν την παράταση της δανειακής σύμβασης τότε θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να διαπραγματευθούν μια νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Στην περίπτωση, δε, που τα πράγματα «σκουρύνουν» και οι πιέσεις προς τη χώρα καταστούν αφόρητες, δεν αποκλείεται, όπως έγραψε ήδη το «ΠΑΡΟΝ», η προσφυγή σε δημοψήφισμα ή ακόμα και σε εκλογές, από τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος κατά πολύ, με δεδομένα τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Το κόμμα εκτιμά ότι η επιλογή Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας πέρασε σχετικά ανώδυνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το στελεχιακό δυναμικό αφού παρά τις όποιες γκρίνιες της Αριστερής Πλατφόρμας, εντέλει μόνο μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία της.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι με την κίνηση Παυλόπουλου διεμβόλισαν και τον μεσαίο χώρο, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο που συμβολίζει τον καραμανλικό χώρο, αλλά έστειλαν και ένα μήνυμα στο εξωτερικό ότι η σημερινή κυβέρνηση, μέσω της εκλογής Παυλόπουλου, μπορεί να βρει σημεία συνεννόησης και με τη συντηρητική παράταξη της χώρας.

Παρά τα όσα διακινήθηκαν, πάντως, την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου δεν την «έκαψε» ο Π. Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ, ο οποίος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να διαταραχθούν οι ισορροπίες στην Κομισιόν, πόσω μάλλον να δεχθεί στους κόλπους της έναν αριστερό επίτροπο, που θα ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο ριζοσπάστης Γ. Μηλιός.


Σχολιάστε εδώ