Έμεινε στα κρύα του λουτρού ο Αβραμόπουλος!

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πριν από τις γιορτές ήρθε σε επαφή με πρώην δικαστικό και του ζήτησε να ετοιμάσει ένα νέο οργανόγραμμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε θετικά και του ετοίμασε το σχετικό κείμενο. Πλην όμως ο κ. Αβραμόπουλος του ζήτησε να το προσαρμόσει στα… δικά του οράματα. Ο πρώην δικαστικός διαφώνησε, μένοντας με την εντύπωση ότι αν γινόταν τελικά Πρόεδρος θα έφτιαχνε τις… νέες Βερσαλλίες, με ότι θα σήμαινε αυτό σε μια χώρα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας.

Ενδεικτικό της σιγουριάς που διακατείχε τον κ. Αβραμόπουλο ότι τίποτα και κανένας δεν θα μπορούσε να του κόψει τον δρόμο προς τη δόξα είναι και το γεγονός ότι στις αρχές Ιανουαρίου συνεργάτες του έλεγαν ότι είχε ήδη ξενοικιάσει το σπίτι όπου έμενε στις Βρυξέλλες κι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Αθήνα και στην Ηρώδου Αττικού. Η σιγουριά του αυτή συνεχίσθηκε μέχρι και το παρά πέντε. Είχε, ως λέγεται, ετοιμάσει και το κείμενο των δηλώσεων που θα έκανε μετά την… πανηγυρική εκλογή του από το Κοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη κατά σειρά φορά που ο κ. Αβραμόπουλος αστοχεί στους… στόχους του. Η προηγούμενη ήταν όταν, προς στιγμή, σκέφτηκε να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν είχε καμιά τύχη έσπευσε να γίνει… υπαρχηγός του Αντ. Σαμαρά.

Ορισμένοι μάλιστα θυμούνται και την προ 20ετίας προσπάθειά του να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό της χώρας με τη δημιουργία νέου κόμματος (ΚΕΠ). Απέτυχε παταγωδώς κι αναγκάσθηκε κάποια στιγμή να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία…


Σχολιάστε εδώ