Στόχος του ΚΚΕ η αποδόμηση της κυβέρνησης

Στον Περισσό, με την εμπειρία που έχουν, είδαν ότι ο κόσμος στηρίζει τη νέα κυβέρνηση -όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις στις πλατείες- και ως εκ τούτου φροντίζουν από τώρα να αποδομήσουν τη νέα κυβέρνηση. Κατά το ΚΚΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, παίζοντας με τις λέξεις «μνημόνιο ή συμφωνία γέφυρα», παίζει με την ελπίδα του λαού και τις προσδοκίες που αυτός έχει «ότι θα τον απαλλάξει από τα βάσανα και τα βάρη που του φορτώθηκαν την προηγούμενη πενταετία. Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου -που εκφράστηκε και στις εκλογές, συστηματικά, αλλά σταθερά, τόσο στην προεκλογική όσο κυρίως τη μετεκλογική περίοδο- στην κατεύθυνση στήριξης μιας πολιτικής που ουσιαστικά θα παρατείνει όλα όσα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός, αλλάζοντάς τους απλώς το όνομα».

«Η διαπραγμάτευση», ξεκαθαρίζουν στο ΚΚΕ, «που πραγματοποιείται εντός του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ και για λογαριασμό των θέσεων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που ζητούν χρήμα από το κράτος και τις τράπεζες προκειμένου να στηρίξουν τα επενδυτικά τους σχέδια, αναγορεύεται στο άπαν και οι λεγόμενες ”κόκκινες γραμμές” μπαίνουν με κριτήριο ακριβώς αυτά τα συμφέροντα».

Στο όνομα της διαπραγμάτευσης, λένε, καλλιεργούν στον λαό την υποχώρηση απ’ τις προσδοκίες του και τον συμβιβασμό και τον προετοιμάζουν να δεχτεί με χαρές και πανηγύρια μια νέα συμφωνία, που, αν ερχόταν πριν από πέντε χρόνια, μπορεί και να διαδήλωνε εναντίον της.

Μέσα σε λιγότερο από 20 μέρες, εκτιμούν, η νέα συγκυβέρνηση έδειξε ποια είναι τα στενά, για τον λαό, «όρια μιας αστικής διαχείρισης. Μιας πολιτικής που έρχεται, εντός του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ, να υπηρετήσει με άλλον τρόπο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Παράταση της δανειακής σύμβασης, προφανώς με τους αντιλαϊκούς όρους που τη συνοδεύουν, νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το 70% των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων και ένα 30% με νέες αναδιαρθρώσεις με βάση τις συνταγές του ΟΟΣΑ, αναζήτηση στήριξης σε γνωστές ιμπεριαλιστικές πλάτες, όπως αυτές των ΗΠΑ».


Σχολιάστε εδώ