Ο Μαρκαριάν στην Εθνική και ο Βασσάρας στην ΕΠΟ!

Έπιασε τόπο η πίεση του Γιώργου Καραγκούνη στο προεδρείο της ΕΠΟ και έτσι ο Σέρχιο Μαρκαριάν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Ο άλλοτε αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων»
έφτασε μέχρι τα πρόθυρα της παραίτησης ως τελευταίο επιχείρημα για να περάσει την πρόσληψη του 71χρονου ουρουγουανού τεχνικού. Τα βασικά επιχειρήματα του «Τυπάρα» ήταν η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, η δυνατότητα για καλή ψυχολογική προετοιμασία και η ικανότητα αξιοποίησης στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες κάθε ομάδας.

Το κόστος του προπονητικού επιτελείου, βέβαια, χαρακτηρίστηκε μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΟ. Αλλά από τη στιγμή που επέμενε ο Καραγκούνης, ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του δεν είχαν άλλη επιλογή. Στο πλευρό του Μαρκαριάν θα βρίσκεται ο Νίκος Κωστένογλου ως συνδετικός κρίκος της ΕΠΟ με τους διεθνείς. Η σκέψη που υπάρχει θέλει τον επονομαζόμενο και «πάτερ» να αποτελεί μία επιλογή για το τιμόνι της Εθνικής σε βάθος χρόνου. Σκέφτονται, δηλαδή, σοβαρά στην Ομοσπονδία να αναθέσουν την ευθύνη της ομάδας στον Κωστένογλου όταν ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον Μαρκαριάν.

Στην Ελλάδα επιστρέφει και ο Κύρος Βασσάρας! Ανοίγει, μάλιστα, νέο κύκλο συνεργασίας με την ΕΠΟ, καθώς αναλαμβάνει υπεύθυνος για την ανάπτυξη της διαιτησίας και την εκπαίδευση νέων ρέφερι. Η συμφωνία του κορυφαίου έλληνα διαιτητή έρχεται σε μία περίοδο που όλοι γνώριζαν τη ρήξη του με τη διοίκηση του Γιώργου Σαρρή που άλλαξε
απλά επικεφαλής και στη θέση του προέδρου μπήκε ο Γκιρτζίκης. Φαίνεται, όμως, ότι ο χρόνος αμβλύνει τις διαφορές και καλύπτει το χάσμα. Έτσι, βρέθηκε η χρυσή τομή και ο Βασσάρας γύρισε ήδη στην ελληνική διαιτησία. Με επιπτώσεις, πιθανότατα, και στην έρευνα του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη μιας και στη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση που δρα στο ποδόσφαιρο, ο Αριστείδης Κορέας είχε συμπεριλάβει και κατάθεση του Κύρου για τους πίνακες διαιτησίας το 2012.


Σχολιάστε εδώ