Ονόματα και διευθύνσεις, κύριε Νικολούδη, της «δράκας των οικογενειών» που ληστεύει το Δημόσιο

* Μια δράκα ανθρώπων, μια δράκα οικογενειών, έχει την αντίληψη ότι το κράτος είναι φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Και

* Όλοι όσοι χρημάτισαν υπουργοί Οικονομικών από το 1974, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, φέρουν σημαντικές ευθύνες γιατί δεν μπορέσαμε να έχουμε έναν αποτελεσματικό φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Ο νέος υπουργός όμως –ένας ακέραιος δικαστής, που έχει πολύτιμη εμπειρία ως πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπου έκανε σημαντικό έργο, και αυτό δείχνει πόσο σωστή ήταν η επιλογή του από τον πρωθυπουργό για την ανάληψη του νέου υπουργείου, που θα έχει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο κατά της διαφθοράς– έριξε και τρίτη βόμβα:

Αποκάλυψε ότι 3.500 πολίτες είναι ήδη «στο σκαμνί» για φοροδιαφυγή 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι αυτήν τη στιγμή, που η χώρα χρειάζεται ζεστό χρήμα, μπορούν να εισπραχθούν 2,5 δισ. ευρώ! Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο εύκολα. «Αυτόν τον θησαυρό, τον πακτωλό χρήματος, που το Δημόσιο έχει όχι απλώς το δικαίωμα αλλά το καθήκον να τον εισπράξει, δεν έχει τη δυνατότητα να το πράξει γιατί ούτε οι Εφορίες ούτε το ΣΔΟΕ έχουν ελεγκτές ικανούς», επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «το ΣΔΟΕ δεν έχει τη δυνατότητα να βεβαιώνει τον φόρο»! Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν…

Δισεκατομμύρια χάνονται από το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Υπάρχουν, όμως, και άλλα λεφτά, μόνο που οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν είχαν διάθεση να τα μαζέψουν, προφανώς για να μη στριμώξουν φίλους τους. Πρόκειται για το λαθρεμπόριο τσιγάρων, από το οποίο το Δημόσιο χάνει πολλά δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Ο υπουργός κ. Νικολούδης αναφέρθηκε και στο θέμα αυτό στην ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων. Τόνισε συγκεκριμένα: «Ο έλεγχος της διακίνησης καπνικών προϊόντων, η οποία γίνεται με τρόπους απαράδεκτους, αποφέρει σε κάποιους ποσά που έχουν υπολογιστεί στο 1 δισεκατομμύριο. Ας το πάρουν απόφαση. Από εδώ και στο εξής αυτό δεν θα επιτραπεί, γιατί θα χαλάσουν οι μηχανισμοί τους, και θα χαλάσουν άμεσα».

Ονόματα, κύριε Νικολούδη

Με δεδομένο ότι ο κ. Νικολούδης δεν είναι ένας πολιτικός που έγινε υπουργός επειδή το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές και επειδή από τη δουλειά που θα κάνει στο πόστο που ανέλαβε θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει στηθεί στο απόσπασμα στον διεθνή χώρο ως χώρα όπου οργιάζει η διαφθορά, δεν αρκούν οι αριθμοί. Χρειάζονται ονόματα και διευθύνσεις, κύριε υπουργέ. Δεν αρκεί αυτό που είπατε ότι μια «δράκα οικογενειών» θεωρεί πως το Δημόσιο είναι ιδιοκτησία της. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του στη Βουλή τόνισε: «Μια δράκα ανθρώπων, ή μια δράκα οικογενειών, οι οποίοι είναι ακριβώς αυτό που με γενικά λόγια λέμε κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Είναι μια δράκα ανθρώπων οι οποίοι έχουν την αντίληψη ότι το κράτος είναι φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».

Αυτές οι οικογένειες -η δράκα- έχουν όνομα και διεύθυνση. Ως δικαστής δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε και κανέναν. Μιλήστε με ονόματα και διευθύνσεις, κύριε Νικολούδη.


Σχολιάστε εδώ