Μπράβο στην Ένωση Δικαστών

Στην επιστολή προς τον κ. Γιούνκερ, που υπογράφει η πρόεδρος Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, σημειώνει ότι τα εξοντωτικά μέτρα (μείωση μισθών-συντάξεων, αύξηση φόρων κ.ά.) που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα έφεραν τη φτωχοποίηση, το κλείσιμο καταστημάτων κι επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, ύφεση κ.ά. Κι αυτό την ίδια στιγμή που η ύφεση συνεχιζόταν, όπως και η φοροδιαφυγή των πλουσίων. Επισημαίνει ακόμη ότι ο ελληνικός λαός κλήθηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα χωρίς να έχει καμιά ευθύνη για τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, τη φοροδιαφυγή, τις αποτυχημένες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και καταλήγει ως εξής:

«Εμείς οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού σας παρακαλούμε να παρέμβετε προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα και προς τις Κυβερνήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, υπέρ των προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για να εξευρεθεί λύση, η οποία, θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του Μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μια λύση η οποία θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του. Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι η λύση στο Ελληνικό ζήτημα θα ωφελήσει όχι μόνο τον Ελληνικό Λαό, θα ωφελήσει επίσης και ολόκληρη την Ευρώπη».

Η στάση αυτή της ηγεσίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη που είχε τηρήσει τέσσερα χρόνια πριν η τότε ηγεσία της, με επικεφαλής τον μετέπειτα υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Τότε, όχι μόνον δεν είχε αντιδράσει στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, αλλά είχε συναντηθεί και με τα μέλη της «τρόικας» και είχαν συζητήσει αμιγώς δικαστικά ζητήματα, γεγονός που είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών μάλιστα ήταν και αυτό της μείωσης κατά 38,5% των αποδοχών των δικαστικών.


Σχολιάστε εδώ