Και πού είσαι ακόμη…

* Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός που τις αμέσως προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά είδε έναν… διαφορετικό Καραμανλή. Τι εννοεί ακριβώς; Όπως εξηγούσε σε συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να έχει πλέον πιο ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Μένει να φανεί αν ο πρώην υπουργός αντιλήφθηκε σωστά τις προθέσεις του κ. Καραμανλή ή πρόκειται για μύχιο πόθο του. Του ιδίου και αρκετών βουλευτών και στελεχών της παράταξης που ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να κινηθεί.

* ΤΕΙΝΩ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι εκεί στη Νέα Δημοκρατία δεν διδάσκονται από τα… παθήματα. Κι εξηγούμαι: Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις, μία από τις βασικές αιτίες της ήττας στις πρόσφατες εκλογές ήταν η σταδιακή μετατόπιση της παράταξης… δεξιότερα της Δεξιάς. Στη Λ. Συγγρού ερμήνευσαν κατά το δοκούν το μήνυμα των εκλογών και απτόητοι συνεχίζουν στον δρόμο που είχαν χαράξει προεκλογικά. Ο Μ. Βορίδης έχει ενταχθεί για τα καλά στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά και μετέχει στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων. Ενώ ο Άδ. Γεωργιάδης ανέλαβε εκ νέου κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και συνεχίζει το «κρεσέντο» των εμφανίσεών του στα Μέσα Ενημέρωσης. Σχολιάζει και… χαριεντίζεται στα social media. Δεν απομένει παρά να επιστρέψει κι ο Τ. Μπαλτάκος να κάνουν όλοι μαζί ένα… νέο ξεκίνημα.

* Πληροφορούμαι ότι στη Λ. Συγγρού έχουν έναν επιπλέον λόγο να ανησυχούν με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η ανησυχία τους έχει να κάνει με το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των χρεών που έχει το κόμμα σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά. Τα ποσά είναι τεράστια, μιλάμε για δεκάδες ή εκατοντάδες εκατ. ευρώ που δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα αποπληρώσουν. Τι φοβούνται στη Λ. Συγγρού; Ότι αν ο Αλ. Τσίπρας θελήσει να τους στριμώξει θα ανακινήσει το θέμα των δανείων προς τις τράπεζες, κάτι που μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Ακόμη πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, όπου αφενός τα δάνεια και τα χρέη είναι τεράστια, αφετέρου μετά την εκλογική συρρίκνωσή του θα μειωθεί δραστικά και η κρατική επιχορήγηση.


Σχολιάστε εδώ