Κάτι γίνεται εδώ, στην Ελλάδα…

«Νιώθω ότι επιτέλους κάτι γίνεται εδώ, στην Ελλάδα. Τη θεωρώ αρχή όλων. Την αρχή των αρχών. Ελπίζω να είναι κάτι με κάθε έννοια και όχι μόνο πολιτική. Η Ευρώπη είναι αρκετά κουρασμένη και χρειάζεται αλλαγές. Ελπίζω. Ελπίζω ότι θα ξαναδώσετε στον πολιτισμό ξανά τη σημασία του. Γιατί εκεί έξω είναι ένας άσχημος κόσμος. Δεν έχει τη χαρά του πολιτισμού. Η τέχνη είναι μια αέναη αναζήτηση για την ομορφιά πάνω απ’ όλα και αυτό μας λείπει σήμερα».

Είναι λόγια, από τη συνέντευξη στα «Νέα», του σλοβένου σκηνοθέτη -διεθνούς ακτινοβολίας- Τομάζ Παντούρ του έργου του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» που ανεβάζει ο Γιώργος Κιμούλης στο Εθνικό Θέατρο (από 16 Απριλίου Πειραιώς 260-αίθουσα Δ).

***

Το Mega δεν πληρώνει…

* Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Mega η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση αποφάσισε να μη μας συντροφεύσει μέχρι το τέλος Ιουνίου η καθημερινή σειρά του καναλιού «Κλεμμένα Όνειρα»! Κι αυτό γιατί αδυνατεί πλέον να πληρώνει ηθοποιούς και τεχνικούς αφού δεν έρχονται χρήματα από το κανάλι και θα δώσει μια αξιοπρεπή λύση με όσα διαθέτει ακόμα στο ταμείο της.

* Με ντόμινο μοιάζουν οι εξελίξεις στο Mega! Απλήρωτοι παραμένουν και οι τεχνικοί και οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης καθημερινής σειράς «Δικαίωση»! Μιλάμε ουσιαστικά για διακόσια άτομα συνεργείο, τα οποία ζουν μέσα στην αγωνία, καθώς το κανάλι έχει καθυστερήσει να πληρώσει την εταιρεία Άνωση, με αποτέλεσμα κι αυτή με τη σειρά της να μην έχει χρήματα για να πληρώσει τις οφειλόμενες αμοιβές.

* Με το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» συντονίστηκαν 2.447.876 τηλεθεατές και η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στο 49,5% τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στα δυναμικά κοινά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 22.00 μέχρι και τις 22.15 η σατιρική εκπομπή εκτινάχθηκε στο 53,4%. Οι γυναίκες έδωσαν για μία ακόμη φορά την υψηλότερη θέση, με την τηλεθέαση να αγγίζει το 55,1%. Ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε το επόμενο ραντεβού με το κοινό στις 3 Μαρτίου.

* Με την τηλεθέαση να εκτοξεύεται στο 40% στο γενικό σύνολο και στο 48% στα νεανικά κοινά, το Mega για μία ακόμη χρονιά «πιέζει» με «Κάτω Παρτάλι»! Και όχι άδικα. Η επιτυχημένη σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου θα προβληθεί και τον Ιανουάριο του 2016. Ο σεναριογράφος το έχει για γούρι να ξεκινάει τον καινούργιο κύκλο επεισοδίων των σειρών του με το νέο έτος.

* Το «Θηρίο»! Αυτός είναι ο τίτλος του δεύτερου επεισοδίου της σειράς «10η Εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου, που θυμίζει την πολύκροτη υπόθεση του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, το παρατσούκλι του οποίου ήταν «Το Θηρίο των Βαλκανίων». Στο επεισόδιο αυτό τους κεντρικούς ρόλους θα κρατήσουν ο Όμηρος Πουλάκης, η Παναγιώτα Βλαντή, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, ο Κωνσταντίνος Μάνος και ο Χρήστος Καπενής, ενώ συμβολικά θα περάσουν από αυτήν την ιστορία όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που έκαναν τη «10η Εντολή» να γίνει η νούμερο ένα επιλογή στις αστυνομικές σειρές μυστηρίου (Στέλιος Μάινας, Αντώνης Αντωνίου, Θέμις Μπαζάκα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Έρση Μαλικένζου, Άκης Σακελλαρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Γιάννης Στάνκογλου).


Σχολιάστε εδώ