Διακοπές στην πατρίδα για 200 Ελληνόπουλα του εξωτερικού

Το πρόγραμμα επανήλθε το 2014 δυναμικά μετά τη διακοπή του το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης αναμένοντας όλα τα ελληνόπουλα του κόσμου, ηλικίας 8 έως 12 ετών στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης και στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.

Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από κοινές δραστηριότητες να δημιουργηθούν δεσμοί με την Ελλάδα, την γλώσσα και τον Πολιτισμό αλλά και δεσμοί ανάμεσά τους αποτελώντας έτσι την «οικογένεια του Οικουμενικού Ελληνισμού».

«Η δράση αυτή στοχεύει να έχουμε άμεση διασύνδεση με τον ελληνισμό της διασποράς τόσο για να τους υποστηρίζουμε εκεί που χρειάζονται όσο και για να έχουμε μια σταθερή επαφή μαζί τους, δημιουργώντας μια σχέση αμοιβαία που να αντέχει στο βάθος του χρόνου. Η ελληνική διασπορά αποτελεί Εθνικό Κεφάλαιο», ανέφερε σχετικά η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Αικατερίνη Κόικα.

Όσον αφορά τις συμμετοχές των παιδιών στο πρόγραμμα η κ.Κόικα φάνηκε αισιόδοξη, καθώς η επιτυχία του χειμερινού προγράμματος αποτελεί «καλό οιωνό» για την εξέλιξη του θερινού. Σύμφωνα με την κ. Κόικα αναμένονται τουλάχιστον 200 παιδιά το φετινό καλοκαίρι.


Σχολιάστε εδώ