Δένουν τον Δέλλα στην ΑΕΚ και προχωρούν σε τρεις μεταγραφές!

Τα ΜΜΕ και ο κόσμος έβγαλαν το καπέλο στον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος πιστώνεται την εξαιρετική εικόνα της «Ένωσης» στο ντέρμπι κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους».

Όχι μόνο για την έμπνευσή του να προβάλει στους παίκτες του το βίντεο με τον σχηματισμό που δημιουργούν οι αγριόχηνες όταν μεταναστεύουν, αλλά για τη δουλειά του στις προπονήσεις. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αρχές στο παιχνίδι τους, συγκεκριμένη φιλοσοφία σε άμυνα και ανάπτυξη, ενώ τακτικά λειτούργησαν εξαιρετικά απέναντι στον πρωταθλητή της χώρας, που το ρόστερ του διαφημίζεται ως το καλύτερο με το επιχείρημα ότι «η πρώτη 11άδα μας παίρνει το πρωτάθλημα και η δεύτερη το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Στο Φάληρο, πάντως, αποδείχθηκε ότι η διαφορά του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο μεγάλη εάν λείψουν από τον αγωνιστικό χώρο δύο – τρεις πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.

Ο ενθουσιασμός στην ΑΕΚ χτύπησε… κόκκινο. Περιμένουν, βέβαια, τη ρεβάνς που παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί, αλλά παράλληλα αποφορτίζουν το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Με την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη στο εξωτερικό εστάλη το μήνυμα στον Τραϊανό Δέλλα για επέκταση της συνεργασίας τους. Το γράφουμε, άλλωστε, εδώ και δύο χρόνια πως στο πρόσωπο του «Κολοσσού» ο νικαιώτης επιχειρηματίας έβλεπε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς της νέας εποχής. Γι’ αυτό και τον στήριξε ακόμα και στα δύσκολα, παρά τις επαφές που έκανε με προπονητές που του πρότειναν διάφοροι μάνατζερ.

«Εδώ θα μείνεις μια ζωή», είπε ο Μελισσανίδης στον Δέλλα κατά τη διάρκεια της πρώτης επικοινωνίας τους μετά το ντέρμπι. Τον διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως προχωράει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός για το καλοκαίρι με την προοπτική απόκτησης τριών παικτών από το εξωτερικό που θα κάνουν τη διαφορά και άλλων δύο Ελλήνων σε νεαρή ηλικία που θα βαδίσουν στα χνάρια των Μπακάκη, Μάνταλου, που έφτασαν έως την Εθνική ομάδα. Μέχρι τώρα, βέβαια, έχουν αγωνιστεί μόνο οι δύο πρώτοι, αλλά σύντομα θα κληθεί και ο τρίτος για το ματς με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.

Τα καλά νέα για την «Ένωση», πάντως, ήταν διπλά. Ήρθαν και από το θέμα του γηπέδου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε το απόγευμα της Παρασκευής πως συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τον Άρη Βασιλόπουλο, για να βρεθεί μια λύση και «να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της ΑΕΚ». Φυσικά υπάρχουν περιορισμοί στο σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς», αλλά για πρώτη φορά εκφράζεται τόσο ξεκάθαρα η κυβερνητική βούληση να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη ώστε και το γήπεδο να φτιαχτεί, αλλά και να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων μηνών.


Σχολιάστε εδώ