Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@ Το γραφείο που πήρε στη Βουλή, ως πρώην πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνεται για τρίτη φορά από κάποιον Παπανδρέου. Ο πρώτος που εγκαταστάθηκε σ’ αυτό ήταν ο παππούς, ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο δεύτερος ο πατέρας και ο τρίτος ο γιος. Ενδιάμεσα το είχαν δύο πρώην πρόεδροι της Βουλής, ο μπάρμπα Γιάννης Αλευράς και μέχρι πριν από μια βδομάδα ο Απόστολος Κακλαμάνης. Όλοι είχαν ένα κοινό στοιχείο: ανήκαν στη δημοκρατική παράταξη.

@ Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, διαλυμένο και, παρότι πνέει τα λοίσθια, απέκτησε νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, και διευθυντή της ΚΟ τον Παναγιώτη Ρήγα. Για νέους αγώνες… Παιδιά σηκωθείτε και βγείτε στους δρόμους…

@ Ο Κώστας Λαλιώτης, πάντως, πιστεύει απόλυτα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει με τη Φώφη Γεννηματά στο τιμόνι του. Αρκεί να βρει την πυξίδα του. Ύμνους, πάντως, έχει για τον Τσίπρα που κατάφερε μέσα σε δύο μέρες να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να μη χρειασθούν οι διερευνητικές επαφές και να σχηματίσει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή και μη ΣΥΡΙΖΑίων, χωρίς να χυθεί σταλιά… αίμα. Χαρακτήρισε τη μορφή του κυβερνητικού σχήματος πυραμιδική. Από πάνω ένας υπουργός και από κάτω τρεις ή τέσσερις αναπληρωτές υπουργοί που πήραν χαρτοφυλάκιο το οποίο μέχρι τώρα ήταν ανεξάρτητο υπουργείο. Έτσι, με το σχήμα αυτό, οι υπουργοί έχουν υπό τον έλεγχό τους άλλος τρία και άλλος τέσσερα υπουργεία. Ξύπνιος ο Αλέξης.

@ Συνεχίζει η παρέα των γνωστών κεντροαριστερών – πρώην ΠΑΣΟΚων τις διεργασίες για τη δημιουργία κίνησης για την ευρύτερη συσπείρωση του χώρου, παρότι θα στερηθούν τη βοήθεια του Χρήστου Σπίρτζη (προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), που ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Υποδομών. Η κίνηση, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, λέγεται «ΑΚΤΙΔΑ».


Σχολιάστε εδώ