Συμβουλευτικοί Σταθμοί για την Άνοια

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι παρακάτω:

1. Προγράμματα πρόληψης (αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης, ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα).

2. Προγράμματα παρέμβασης για την Άνοια (προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα που πάσχουν από ήπια προβλήματα μνήμης, ομάδες υποστήριξης και εκπαίδευσης των συγγενών που φροντίζουν ανθρώπους με άνοια).

3. Ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Συμβουλευτικό Σταθμό;

Άνθρωποι άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, μέλη των οικογενειών που συμμετέχουν στη φροντίδα ανθρώπων με άνοια, επαγγελματίες υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Πώς μπορείτε να έρθετε σε επαφή;

Καλέστε στο τηλέφωνο 210 75 63 580, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 10.00-14.00, αναφέροντας συγκεκριμένα το Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας της περιοχής σας. Επιπλέον, μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας απευθείας στους επαγγελματίες υγείας του Σταθμού, τις μέρες και ώρες λειτουργίας του.

Υπάρχει κόστος;

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ποιος χρηματοδοτεί το έργο;

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ποιοι το υλοποιούν;

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (στο πλαίσιο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας BA Κυκλάδων) και την CMT Προοπτική.

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών.


Σχολιάστε εδώ