Στα ενδότερα των ομάδων

=Στους φακέλους περιλαμβάνονται οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός – Βέροια, Εργοτέλης – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Βέροια και Ολυμπιακός – Πανθρακικός. Πρόκειται για αγώνες με αυξημένα πονταρίσματα τόσο πριν από την έναρξή τους, όσο και κατά τη διάρκειά τους, με τη σημείωση στην έκθεση ότι οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους..

=Ουσιαστικά συνδέθηκε ο Εργοτέλης με τον Ολυμπιακό λόγω της μεταγραφικής συνεργασίας μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ έγινε και καταγραφή της προσωπικής σχέσης που διατηρούν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Θόδωρος Καρυπίδης!

=Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καταθέσεων, δηλαδή του Εργοτέλη και της Βέροιας, ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας Γιάννης Δασκαλάκης έριξε βόμβα! «Όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό είχαμε μία νίκη και μία ισοπαλία στην έδρα μας. Ήμασταν προτελευταίοι. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι μέχρι τότε», κατέθεσε ο Δασκαλάκης και αναφέρθηκε εν συνεχεία στην εξέλιξη του επίμαχου αγώνα.

=«Προηγηθήκαμε με 2-1. Ο αμυντικός μας έκανε ένα τάκλιν και ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε και έτσι ισοφαριστήκαμε. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα. Το τρίτο γκολ το φάγαμε με τριπλή καραμπόλα στις καθυστερήσεις», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Εργοτέλη. «Άλλαξε πορεία η μπάλα και πήγε στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακάς μας ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Το ίδιο και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού», εξήγησε στα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα.

=Μέχρι εδώ όλα φαίνονταν και ήταν απλά για τον Δασκαλάκη! Η επόμενη φράση, όμως, άφησε αρκετό κόσμο με το στόμα ανοικτό.

=«Αναφέρεται στην έκθεση ότι η ιδιοκτησία του Εργοτέλη έχει φιλικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Πώς γίνεται να έχουμε φιλικές σχέσεις και να το στήνουμε μόνοι μας;», απόρησε ο πρόεδρος του Εργοτέλη! Εύλογο το ερώτημά του που βάζει σε μπελάδες τους δύο ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς.

=Διότι στην πειθαρχική δίωξη αναφέρθηκαν μόνο η Βέροια, ο Εργοτέλης και ο Πανθρακικός παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν σαφώς ισχυρότερους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έμειναν έξω από το κάδρο των διώξεων λες και έναν αγώνα μπορεί να τον στήσει μόνη της μία ομάδα.

=Είχε απόλυτο δίκιο στον συλλογισμό του ο Δασκαλάκης! Μόνο που μέσα από την απορία του και το σκεπτικό του οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς υποχρεώνονται να στείλουν το σχετικό μπιλιετάκι και στους άλλους δύο εμπλεκομένους, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

=Στην περίπτωση του αγώνα τους με τη Βέροια, άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με 3-0 εξαιτίας και του λάθους του διαιτητή που σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ντουρμάζ. Με τη λογική των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, λοιπόν, έπρεπε να κληθεί σε απολογία και ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έγινε και διεθνής.

=Για άλλη μια φορά δηλαδή, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς απέδειξαν την ανεπάρκειά τους και έδειξαν ότι ενεργούν κατά το δοκούν και χωρίς την παραμικρή διάθεση για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων. Ήρθε, όμως, ο Δασκαλάκης και τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

=Όπως εκτέθηκαν και οι παράγοντες της ΕΠΟ -που εξέλεξαν με σταλινικά ποσοστά τον Γιώργο Γκιρτζίκη στην προεδρία- έπειτα από το αποτέλεσμα στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης. Εκεί, ο Γιώργος Πανίδης έκανε περίπατο και με ψήφους 32-16 κατατρόπωσε τον διάδοχο του Γιώργου Σαρρή στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

=Ήταν απίστευτο το κάζο που υπέστη ο Γκιρτζίκης, ο οποίος παραμένει στην ΕΠΟ, αλλά χωρίς να απολαμβάνει την εκτίμηση των συμπολιτών του, της ΕΠΣ στην οποία έκανε κουμάντο για πολλά χρόνια. Αρκετοί, μάλιστα, εξέλαβαν την αλλαγή του σκηνικού στην Ξάνθη ως ένα μήνυμα πως κάτι διαφοροποιείται στη βάση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

=Απέναντι στον Γκιρτζίκη βρέθηκε και ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος στήριξε τον συνδυασμό του Πανίδη και τον βοήθησε να επικρατήσει. Η παρουσία του ενόχλησε αρκετό κόσμο, περισσότερο και από το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης.

=Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ είχε στο πλευρό του όλο τον καλό κόσμο του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου. Από τον Χρήστο Πανόπουλο και τον Ζήση Βρύζα έως και τον Βασίλη Τοροσίδη.

=Ο διεθνής μπακ της Ρόμα, μάλιστα, βρέθηκε στο στόχαστρο ανθρώπων της πρώην ομάδας του όταν κυκλοφόρησε στον Πειραιά η επιθυμία του να στηρίξει τον συνδυασμό του Πανίδη. «Έκλεισε η πόρτα του Ολυμπιακού για εκείνον», φέρεται να έλεγαν για τον «Τόρο»!

=Σε δύσκολη ώρα βρίσκεται και ένας άλλος ισχυρός παράγοντας της ΕΠΟ, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην ΕΠΣ Εύβοιας είναι το εξώδικο που έστειλε στη διοίκηση το σωματείο Προποντίδα.

=«Όπως είναι γνωστό, τυγχάνουμε μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ. Με έκπληξη και απορία λάβαμε την από 28-1-2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, με την οποία μας γνωστοποιείτε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την 11-2-2015, με σκοπό την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, επικαλούμενοι, στην πρόσκληση που μας απευθύνατε, τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», ανέφερε στην αρχή το εξώδικο.

=«Η ως άνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι μη νόμιμη, αφού η επίκληση των διατάξεων του Καταστατικού σαφώς και αναφέρεται στο δήθεν νέο και ισχύον Καταστατικό της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, το οποίο όπως σας είναι γνωστό, δεν έτυχε της απαραίτητης έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και η σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας εκδόθηκε κατά παραπλάνηση του Δικαστηρίου, στο οποίο προσκομίσθηκε παραποιημένο πρακτικό Γενικής Συνέλευσης. Επομένως δεν υφίσταται νόμιμη τροποποίηση του Καταστατικού και επομένως η απόφασή σας για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, κατά μήνα Φεβρουάριο, πάσχει ακυρότητας, αφού σύμφωνα με το νόμιμο και ισχύον Καταστατικό της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ αυτή θα έπρεπε να γίνει κατά μήνα Ιούλιο του 2015», προσέθεσαν οι άνθρωποι της Προποντίδας.


Σχολιάστε εδώ