Ρόλο μαχητικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει το ΚΚΕ

Χαρακτηριστικό της απόστασης που ήδη παίρνει το ΚΚΕ από τη νέα κυβέρνηση είναι ότι το κόμμα δεν ψήφισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής παρά το γεγονός ότι την υποψηφιότητά της στήριξαν επίσημα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Στο ΚΚΕ, με την εμπειρία που έχουν και αφού με ανακούφιση είδαν ότι τουλάχιστον διασώθηκαν εκλογικά μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πόλωσης, βλέπουν ότι οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας ικανοποιούν μεγάλο μέρος του λαού που βλέπει ότι γίνεται μια προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπρέπειας της χώρας και ως εκ τούτου φροντίζουν από τώρα να αποδομήσουν τις κυβερνητικές ενέργειες.

Έτσι εκτιμούν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις επαφές με τους δανειστές είναι για το θεαθήναι και για τη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό της χώρας, αφού στο τέλος, κατά την εκτίμησή τους, και η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποκύψει, ειδικά από τη στιγμή που έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει καθορίσει ασφυκτικά πλαίσια τα οποία δεν επιτρέπουν αποκλίσεις.

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να δείξει ανοχή ο ελληνικός λαός, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να απαιτήσει να του επιστραφούν τα κλεμμένα. Λένε τέλος λιτότητας, αλλά οι μισθοί παραμένουν μισθοί λιτότητας, οι συντάξεις παραμένουν συντάξεις λιτότητας, τα χρέη στις εφορίες, στις τράπεζες τρέχουν και αποδίδονται κανονικά όλα. Αυτό που πρέπει να δει κανείς αυτή τη στιγμή είναι ότι μπροστά σε μια συμφωνία – γέφυρα που θα βασίζεται στο 70% του Μνημονίου -το οποίο “είναι καλό και το θέλουμε”, με βάση αυτά που ακούμε – η διαγραφή του χρέους έχει φύγει από τη συζήτηση…», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Σοφιανού που δίνει και το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει ο Περισσός απέναντι στη νέα κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ