Πόρτα…

Πρώτα από τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος διαφώνησε κάθετα με την πρότασή της, της συνέστησε μάλιστα να μην ανοίξει κανένα θέμα και ν’ ασχοληθεί με τις… διεθνείς υποχρεώσεις της. Ανάλογη ήταν, μαθαίνω, και η αντίδραση του Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος της είπε «να μαζέψει τα κουμπούρια της», ενώ ήταν αρνητικός και στο να τεθεί θέμα έκτακτου συνεδρίου. Το… τρίτο χτύπημα η Ντόρα το δέχτηκε από τον αδελφό της Κυριάκο, ο οποίος έσπευσε να αποδεχτεί την πρόταση του Αντ. Σαμαρά να αναλάβει χρέη Α’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου!..

***

* Η… αναβάθμιση του Κυρ. Μητσοτάκη σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο. Μια δυο ώρες πριν του τηλεφωνήσει ο κ. Σαμαράς, ο βουλευτής και πρώην υπουργός έλεγε σε πολιτική-δημοσιογραφική συντροφιά ότι θα πρέπει όλα τα κορυφαία στελέχη να αρνηθούν τις θέσεις που ενδεχομένως θα τους προτείνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Προκειμένου έτσι να τον απομονώσουν και να τον υποχρεώσουν ν’ αλλάξει στρατηγική. Καταγράφω το συγκεκριμένο περιστατικό για να επισημάνω το… σθένος και το πολιτικό εκτόπισμα των επίδοξων διαδόχων της Νέας Δημοκρατίας. Αν είναι και οι υπόλοιποι το ίδιοι σκληροί, ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2020!

***

Οι φυτευτοί…

Για τους φυτευτούς -Στουρνάρα και Χαρδούβελη- που ο Σαμαράς έβαλε υπουργούς Οικονομικών τα είπε έξω από τα δόντια ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος. «Δεν βάζεις για υπουργό Οικονομικών έναν ο οποίος δεν έχει πάει σε σούπερ μάρκετ να ψωνίσει, δεν έχει πάει σε ένα καφενείο να μιλήσει με έναν συμπολίτη του και είναι από τη μια τράπεζα στην άλλη μεταφερόμενος και στη συνέχεια πηγαίνει στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς να έχει εκλεγεί», είπε ο Κουκοδήμος, και έχει απόλυτο δίκιο. Και μετά πληρώνουν τα… έργα τους οι βουλευτές. Μόνο που και βουλευτές που χρησιμοποίησε για υπουργούς ο Σαμαράς δεν τα πήγαν καλύτερα από τους φυτευτούς, Κώστα.


Σχολιάστε εδώ