Παραμάγαζο έχουν κάνει το Ωνάσειο

Από καιρό έχουν βαλθεί οι προύχοντες μεγαλογιατροί – καθηγητάδες να… ξεφορτωθούν τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό Ανδρέα Μπαϊρακτάρη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ της Γερμανίας, ο οποίος ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε προκηρύξει το 2010 το Ωνάσειο για την πρόσληψη καρδιοχειρουργού υπέβαλε υποψηφιότητα και επελέγη ως επικεφαλής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων και διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής. Μειονέκτημά του το ότι δεν παίρνει φακελάκι… Κι έτσι χαλάει την πιάτσα… Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» είχε πει: «Εγώ ήρθα να δουλέψω, όχι να κάνω πελάτες»!

Πριν από δύο χρόνια περίπου έγινε η πρώτη… επιχείρηση, πλην όμως ήταν τόσες οι αντιδράσεις, που ο σκοπός -ευτυχώς για το Ωνάσειο και τους ασθενείς- δεν επιτεύχθηκε. Κατάφεραν να απομακρυνθεί από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, αλλά παρέμεινε διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής.

Τώρα πάλι τα ίδια. Ο επικεφαλής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρος Σφυράκης θέλει να καταλάβει και τη θέση του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, κάτι που ο ισχύων Κανονισμός δεν το επιτρέπει και θα έπρεπε να αλλάξουν οι σχετικές διατάξεις του με απόφαση του υπουργού Υγείας για να γίνει κάτι τέτοιο. Φαίνεται όμως ότι η διοίκηση του Ωνασείου τον Κανονισμό τον γράφει στα παλιά της τα υποδήματα… Και προχωρεί στην κατάληψη της θέσης του κ. Μπαϊρακτάρη από τον κ. Σφυράκη.

Θέτουμε την πρωτοφανή αυτή κατάσταση, που δείχνει ότι κάποιοι θεωρούν το Ωνάσειο αμπελοχώραφό τους, υπόψη του νέου και ακέραιου υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Θέση, φυσικά, θα πρέπει να πάρει και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τη σωστή εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.


Σχολιάστε εδώ