Πάρτι γινόταν και συνεχίζει να γίνεται στο ΕΚΕΠΥ…

Αποκαλυπτικό για το πάρτι που γινόταν και συνεχίζεται και σήμερα είναι το ρεπορτάζ που έχει το γνωστό σάιτ VIRUS από το οποίο παραθέτουμε τα εξής σημεία:

«Εδώ και μήνες, το ΕΚΕΠΥ ήταν καζάνι που βράζει. Αιτία το γεγονός ότι καθυστερούσαν οι πληρωμές στους γιατρούς, οι οποίοι έκαναν βάρδιες στο κέντρο και διαχειριζόταν την εναλλασσόμενη εφημερία των νοσοκομείων στην Αθήνα. Το ίδιο ίσχυε για τους γιατρούς που απασχολούνταν στα αεροδρόμια, αλλά και τους εργαζόμενους στα κέντρα μεταναστών.

Το ποτήρι ξεχείλισε στις 23/12/2014, όταν ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Παναγιώτης Ευσταθίου κάλεσε τους περίπου 40 ιδιώτες γιατρούς, που διαχειριζόταν τις εφημερίες, και τους ενημέρωσε ότι αδυνατεί να τους πληρώσει και πως σταματά η συνεργασία μαζί τους.

Όπως ήταν φυσικό ορισμένοι έχουν εξοργιστεί και άρχισαν να διαμαρτύρονται, αποκαλύπτοντας ταυτοχρόνως ότι στο ΕΚΕΠΥ φαίνεται ότι γινόταν το έλα να δεις επί χρόνια με βόλεμα ημετέρων, συγγενών και φίλων. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πληρωμή τους γινόταν όχι από το ΕΚΕΠΥ, αλλά από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς καμία σύμβαση!

Για παράδειγμα, οι ίδιοι οι θιγόμενοι γιατροί ήταν στον «αέρα». Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται σχεδόν δέκα χρόνια στο ΕΚΕΠΥ χωρίς όμως να έχουν συνάψει κανενός είδους σύμβαση με το κέντρο. Η πληρωμή τους γινόταν με απόδειξη είσπραξης από το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Σοβαρό θέμα φαίνεται ότι υπάρχει και με τη διαχείριση των κέντρων μεταναστών. Ο κ. Ευσταθίου αγωνίστηκε σφόδρα και κατάφερε να αναλάβει το έργο μαζί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έργο το οποίο χρηματοδοτείται μέσω κοινοτικών πόρων, για το οποίο υπήρχε ενδιαφέρον και από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αρχικώς έμεινε εκτός νυμφώνος.

Στο μεταξύ, τους τελευταίους μήνες υπήρξε παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος δέχθηκε καταγγελίες για τις αδιαφανείς διαδικασίες και αυθαιρεσίες του κ. Ευσταθίου. Αντίδραση υπήρξε και από την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, η οποία φαίνεται ότι δεν είχε ιδέα για τις αλχημείες του ΕΚΕΠΥ».


Σχολιάστε εδώ