Μια επιλογή καθόλου τυχαία…

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο γνωστός δημοσιογράφος -από τους έγκυρους πολιτικούς συντάκτες-, που πέρασε και από πολιτικές θέσεις και είναι βαθύς γνώστης της εξωτερικής πολιτικής, ο Γιάννης Ρουμπάτης, με σπουδές στις ΗΠΑ, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον, τοποθετήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού διοικητής της ΕΥΠ.
Ο Γιάννης Ρουμπάτης υπήρξε ανταποκριτής του «Βήματος» στην Ουάσινγκτον, το 1981 έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα Διεθνών ΜΜΕ και τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Από το 1994 ως το 1999 ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999. Αποχώρησε δε από την ενεργό πολιτική διαφωνώντας με τον Κώστα Σημίτη και αργότερα και με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Να σημειώσω εγώ ένα και μόνο, ότι η επιλογή του Γιάννη Ρουμπάτη ως επικεφαλής της ΕΥΠ δεν είναι καθόλου τυχαία. Τίποτε άλλο…
Ο χρόνος θα το δείξει…


Σχολιάστε εδώ