Από τη φτώχεια η Μέρκελ κέρδισε 40,9 δισ. ευρώ!

***

>Μεγάλη η σπέκουλα αναφορικά με τα δήθεν μέτρα που θα κληθεί να πάρει εντός των επόμενων ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ. Ύποπτοι τραπεζικοί κύκλοι και οι συν αυτοίς δημοσιογράφοι ισχυρίζονται πως δήθεν η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται να περάσουν νέο φόρο επί των τραπεζικών συναλλαγών (1%) ή να πάρουν ποσοστό 15% από καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

>Τις φήμες αυτές διέψευσε σε κλειστό κύκλο δημοσιογράφων η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ξεκαθάρισε ότι καμία κοινωνική ομάδα δεν θα πληγεί από νέα μέτρα.

>Βέβαια, πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός της κυβέρνησης είναι ο χρόνος και φυσικά το έλλειμμα στα ταμεία, που έχει προκύψει εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμών από τους φορολογουμένους λόγω των πρόωρων εκλογών. Κύκλοι του υπουργείου δεν παραδέχονται πως η τρύπα φθάνει, όπως λέγεται, τα 4 δισ. ευρώ, αλλά οπωσδήποτε έχει διαφανεί πρόβλημα.

>Γκρίνια επικρατεί στην Κουμουνδούρου γιατί οι τραπεζικές επιλογές της κυβέρνησης παραμυρίζουν «παλιό ΠΑΣΟΚ» ή ακόμα και «Σημιτικό εκσυγχρονισμό». Και δεν αναφερόμαστε στη Λούκα Κατσέλη, που από νωρίς στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, όταν άλλοι φοβούνταν, ούτε στον Νίκο Καραμούζη, στέλεχος με εμπειρία επί σειρά ετών στην αγορά, αλλά σε κάποιους που ακούγονται για την Εθνική και την Πειραιώς.

>Κάποιοι το έχουν πάρει στραβά. Αναφερόμαστε σε στελέχη της ΑΣΚΙ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στους εφοριακούς. Πληροφορούμαστε πως οι νεαροί ως επί το πλείστον εκπρόσωποι της παράταξης δεν επιθυμούν να αναλάβουν θέση στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ διά του αρχηγού του επιδιώκει άνοιγμα στον χώρο. Να θυμίσουμε τις θερμές δηλώσεις Λαφαζάνη στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Κινήσεις, πάντως, σαν αυτές θεωρούνται περισσότερο αναχρονιστικές και διασπαστικές παρά κινήσεις ουσίας.

>Μεγαλόσχημος παράγοντας των κατασκευών, που βοηθήθηκε πολύ την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, βοήθησε τα μέγιστα υποψήφιο της Α’ Θεσσαλονίκης να εκλεγεί. Μόνο που ο εν λόγω, πολιτευτής ξεκίνησε, πολιτευτής παρέμεινε.

>Βροχή πέφτουν αυτήν την περίοδο στο ΣΔΟΕ οι έρευνες των υποθέσεων από τις επίμαχες λίστες διαφθοράς. Βλέπετε, κάποιοι θέλουν να δείξουν τον ζήλο που δεν έδειξαν εδώ και δύο χρόνια. Το θέμα είναι να φροντίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακούγεται, να γίνουν έλεγχοι για την αργοπορία στις έρευνες και για το κατά πόσο αυτή εξυπηρέτησε συγκεκριμένους κύκλους.

>Κακός χαμός γίνεται στην ΕΛΣΤΑΤ. Γράφαμε για την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει διοίκηση, αλλά μαθαίνουμε πως βρίσκονται σε εξέλιξη και διώξεις στελεχών στον φορέα από τον νυν πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου. Άσχημα, λοιπόν, τα πράγματα. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι.

>Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ειδικότερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, να κατακυρώνει στην εταιρεία NetU Consultants την προμήθεια συστήματος πληροφοριών, αξίας 3.280.374 ευρώ, με ΦΠΑ.

>Το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ανέθεσε τη μεταφορά, την εκπομπή, τη διανομή και την εκμετάλλευση ραδιοτηλεοπτικών σημάτων στην Ευρώπη της ΝΕΡΙΤ ΑΕ στην εταιρεία Globecast France SAS για χρονικό διάστημα 36 μηνών. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1.540.188 ευρώ και θα βαρύνει αναλογικά τους προϋπολογισμούς της ΝΕΡΙΤ ΑΕ για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018. Να, λοιπόν, που και σήμερα (αν και την υπόθεση έτρεξε η διοίκηση επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης) λεφτά υπάρχουν.

>Θα παγώσει μια σειρά κρατικών διαγωνισμών πληροφορικής ή επικοινωνίας σε φορείς του Δημοσίου και υπουργεία, όπως πληροφορείται η στήλη. Ήδη το υπουργείο Παιδείας φέρεται διατεθειμένο να παγώσει σχετικό διαγωνισμό επικοινωνίας, ενώ ανάλογες κινήσεις θα υπάρξουν με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών και στους ΟΤΑ.


Σχολιάστε εδώ