Έβαλαν τον Γιάχο στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό!

Ακόμα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στρίμωξε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού όταν του έδειξε τις φωτογραφίες με τον Γιάννη Μανιάτη και τον Τσόρι Ντομίγκεζ που κρατούν ρόπαλα δίπλα σε κουκουλοφόρους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Ήταν ένα λάθος που δεν πρόκειται να επαναληφθεί», φέρεται να διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» όπως αποκάλυψαν οι αθλητικές εφημερίδες.

Με τον ίδιο τρόπο χειρίστηκε ο Κοντονής και τους προέδρους του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ειδικά στη συνάντησή του με τον Ιάκωβο Αγγελίδη ο υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το παραμικρό κρούσμα βίας στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.

Με εντολή του Κοντονή, άλλωστε, στο σπίτι του «δικέφαλου» θα βρεθούν σήμερα και τρεις παρατηρητές της ΔΕΑΒ, παρά την αντίθετη βούληση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο θεσμικοί φορείς του αθλήματος στέλνουν στο γήπεδο της Τούμπας άλλους έξι παρατηρητές και έτσι συνολικά θα βρεθούν απόψε εννέα άτομα με καθήκοντα να διασφαλίσουν την ομαλή έναρξη και διεξαγωγή του ντέρμπι, αλλά και να καταγράψουν οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια του 90λεπτου ή μετά τη λήξη αυτού.

Ορισμός – πρόκληση

Εκεί, όμως, που φαίνεται να βρίσκουν πεδίο συνεννόησης η Πολιτεία και οι ομάδες, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ φροντίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Το αποδεικνύει περίτρανα ο ορισμός του Θανάση Γιάχου στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο διαιτητής που ανήκει στην ΕΠΣ Χίου έχει συνδέσει το όνομά του με τις χειρότερες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η άρνησή του να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Αστέρα και να αποβάλει τον Γιάννη Μανιάτη στον τελικό κυπέλλου το 2013, όχι μόνο τον έβαλε στο πάνθεον με τα χειρότερα διαιτητικά εγκλήματα, αλλά τον έστειλε και στο δικαστήριο. «Γιατί δεν έδωσες το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα;», ρώτησαν την περασμένη Παρασκευή τον Γιάχο ο πρόεδρος και η εισαγγελέας της έδρας. «Δεν το είδα», απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο διαιτητής που αποτελούσε το αγαπημένο παιδί του Γιώργου Σαρρή, αλλά παρέμεινε στους πίνακες και κλήθηκε από την Παρασκευή να σφυρίξει σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, με παρατηρητή τον Μανώλη Γιανναδάκη, άλλον έναν άνθρωπο της διαιτησίας που έδωσε ακόμα και φέτος πολλές αφορμές.

Στην Τούμπα είδαν με στραβό μάτι τις επιλογές της ΚΕΔ. Οι οπαδοί ξεσηκώθηκαν στα διάφορα φόρουμ και οι διοικούντες την ΠΑΕ έτρεχαν και δεν έφταναν για να κρατήσουν τον κόσμο και να αποτρέψουν ενδεχόμενη έκρηξη.

Είναι σαφές ότι στην ΕΠΟ και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν επιθυμούν την αποκατάσταση της ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς για να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους πηγαίνουν σε επιλογές που προκαλούν εντάσεις και λειτουργούν όπως το λάδι όταν πέφτει στη φωτιά. Αν, πάντως, συμβεί οτιδήποτε στην Τούμπα, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στην Ομοσπονδία χωρίς να σταθεί σε ενδεχόμενο εκβιασμό για παρέμβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

«Θέλουμε καθαρά πρωταθλήματα και θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα», λένε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και προφανώς το εννοούν.


Σχολιάστε εδώ