Παράνομες πληρωμές για τα άρματα μάχης

– Δεν υπάρχουν μίζες.

– Η πιο διαφανής διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα στα εξοπλιστικά είναι η προμήθεια αρμάτων LEO (επί Παπαντωνίου).

* Ιδού, όμως, που η Εισαγγελία της Βρέμης αποφαίνεται (εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung») ότι κατεβλήθησαν από τη Rheinmetall (σύστημα βολής -ερπύστριες) μίζες πολλών εκατομμυρίων προς:

– Γερμανούς αξιωματούχους (για τη συμβολή τους στη σύμβαση).

– Σε έλληνες αξιωματούχους, κ.ά., για διάφορες «υπηρεσίες».

* Στο φύλλο μας της 7/12 είχαμε αναφέρει ότι ο μέγας μιζοδότης κ. Ευσταθίου συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο των μιζοληπτών πρόσωπα με συνθηματικά ονόματα: FATCAT, TAKIS, FALAKRO VOUNO, TAKIS, COUSIN… κ.ά.

* Σπουδαίο ρόλο στην προώθηση των χρημάτων έπαιξε ο COUSIN (ξάδερφος) Ρ.Κ. (Παναγιώτης Κ.)

* Αν λάβουμε υπόψη ότι ο κ. Ζήγρας ήταν ξάδερφος του Άκη, φαίνεται ότι στο μιζοπάζαρο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ξάδερφοι.

* Ο ξάδερφος, λοιπόν, κατά Ευσταθίου, αξιωματικός του ΣΞ, λέγεται ότι ήταν στενός συνεργάτης του πρώην Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών κ. Γ. Ζορμπά που αργότερα τον πήρε μαζί του στην υπηρεσία καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Φαίνεται ότι ο κ. Γ.Ζ. ουδέν είχε αντιληφθεί. Πίστευε ότι οι στρατιωτικοί είναι άγιοι;

* Αργότερα ο, περί ου ο λόγος, κ. Π.Κ ανέλαβε την αντιπροσωπεία κλάδου της REINMETALL, η οποία, μάλιστα, μόλις προ ολίγων μηνών (εντός του 2014), πούλησε στο ΓΕΣ πυρομαχικά αρμάτων κόστους 50 εκατ. ευρώ! Της μουρλής!

* Συμπληρώνω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, ο εν λόγω ξάδερφος έλαβε από τον Ευσταθίου 826.000 ευρώ. Ένας άλλος, επίσης αξιωματικός, φέρεται ότι εισέπραξε 594.000 ευρώ, δεκατρία επίσης ολόκληρα εκατομμυριάκια ευρώ, κατά τον ίδιο χρόνο, διοχετεύονται σε εταιρεία του Παναμά για να μοιρασθούν, προφανώς, σε άλλους καλούς συνεργάτες.

* Πολλή δουλειά έπεσε στην ομάδα της κ. Ράικου και στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή. Κουράγιο…

***

ΘΡΗΝΟ!

* Στην ΠΑ, τις ΕΔ, τον ελληνικό λαό, προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα του F-16 στην Ισπανία. Η απώλεια των ηρωικών πιλότων μας αλλά και δέκα ακόμη πιλότων ξένων αεροποριών.

* Το γεγονός έχει συγκλονίσει τις πολεμικές αεροπορίες παγκοσμίως.

* Τα συλλυπητήριά μας στις βαθιά πληγωμένες οικογένειες των σμηναγών Λάσκαρη και Ζάγκα και την ΠΑ.

* Και να σκεφτεί κανείς ότι οι άφρονες υπουργοί Οικονομικών του Γιωργάκη (Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλος) σχεδίαζαν την κατάργηση του επιδόματος επικινδυνότητας των ιπτάμενων για οικονομία, παράλληλα, δε, διόριζαν «ημετέρους» και αγόραζαν τεθωρακισμένες BMW για ιδία χρήση.

***

Ίμια – 19 χρόνια μετά

*Ένα εθνικό φιάσκο που το συνόδευσε η προδοτική συμφωνία της Μαδρίτης (Σημίτης – Πάγκαλος – Ντεμιρέλ Γιλμάζ), κατά την οποία αναγνωρίστηκαν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

*Ουδείς τιμωρήθηκε… Παράλληλα άρχισε η άντληση δανείων από τους σημερινούς οικονομικούς δυνάστες για αγορά αμφιλεγόμενων, υπερκοστολογημένων -και ενίοτε άχρηστων- οπλικών συστημάτων.

*Χρονικό, στο επόμενο. Επαναλαμβάνω: ΟΥΔΕΙΣ ελέγχθηκε, αντίθετα…

Η κ. Φώφη Γεννηματά

*Μερικές φορές πέρασαν απ’ τους θώκους υπουργών και υφυπουργών ΥΕΘΑ πολιτικοί εντελώς ανίκανοι, ανεπαρκείς ή και ανέντιμοι. Δυστυχώς… Eλάχιστοι είχαν το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ… Kουβαλούσαν αλαζονεία και ξιπασιά.

*Η κ. Φώφη Γεννηματά αντελήφθη, προς τιμήν της, ότι το αξίωμα της ΑΝΥΕΘΑ ήταν βαρύ για τους ώμους της. Αυτό την έκανε να συμπεριφέρεται σεμνά και αθόρυβα. Απέφευγε τις πολλές φανφάρες. Προσπάθησε.

Απλή υπόμνηση

*Ενός… Μακιαβελιστή στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

*«Κρίνεις έναν Ηγεμόνα και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν. Όταν είναι άξιοι και πιστοί, τότε ο Ηγεμόνας είναι σίγουρα συνετός γιατί κατόρθωσε να ξεχωρίσει τους άξιους και να τους κρατήσει πιστούς. Όταν όμως δεν είναι έτσι, ο Ηγεμόνας είναι αξιοκαταφρόνητος».

Ν. Μακιαβέλι- Ο Ηγεμών
(μετάφραση Ν. Καζαντζάκη)

*Καλή επιτυχία, εμείς θα βοηθήσουμε κάνοντας εποικοδομητική κριτική.

*Και τώρα τι θα απογίνει η τεθωρακισμένη BMW;

*Την ώρα που η χώρα κυλιόταν στο βάραθρο, ο υπουργός Οικονομικών του Γιωργάκη κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αγόραζε έναντι 750.000 ευρώ μια τεθωρακισμένη BMW προς ιδία χρήση στο υπουργείο.

*Ο διάδοχός του κ. Ευ. Βενιζέλος αντί να εκποιήσει, πάραυτα, το πανάκριβο όχημα, συνέχισε να το χρησιμοποιεί! Και δεν φτάνει αυτό, μετά το πήρε στο ΥΠΕΞ!

*Δεν μένει σήμερα παρά να γίνει μια σχετική τροπολογία ώστε η BMW να διατεθεί στον αρχηγό του έβδομου εν τη Βουλή κόμματος! Μη μείνει χωρίς την αγαπημένη BMW ο κ. Βενιζέλος!

Αφερήμ!

*Εκπροσωπούν την τουρκική μειονότητα στην ελληνική Βουλή, γράφει η «Χουριέτ» για τους έλληνες βουλευτές, μουσουλμανικού θρησκεύματος, της Θράκης.

*Έτσι τα κατάφεραν οι «εθνικόφρονες» Αντωνομπένηδες και οι προκάτοχοί τους με την άφρονα πολιτική τους και την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής.

*Εκείνο το ρημάδι υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τι έκανε; Για να δούμε…

Το τριλαμπές

*Η νέα τριανδρία του ΥΕΘΑ:

– Υπουργός, κ. Πάνος Καμμένος, πρόεδρος ΑΝΕΛ, ορκισθείς στην Αγία Τριάδα.

– Αναπληρωτής, κ. Κώστας Ήσυχος, του λαφαζανικού κλίματος (ΣΥΡΙΖΑ), με μη θρησκευτικό όρκο.

– ΥΦΕΘΑ ο κ. Νίκος Τόσκας, αντγος ε.α. (ΣΥΡΙΖΑ), του κοτζιακού κλίματος (ΠΡΑΤΤΩ), με μη θρησκευτικό όρκο.

*Καλή συνεργασία και επιτυχία!

*Πρώτο μέλημα και των τριών η κατάργηση του απροσπέλαστου, επί πενταετία, αμαρτωλού ντομινίου (ΓΔΑΕΕ) και η υπαγωγή του στο υπουργείο Άμυνας. Μετά ας ακολουθήσει ένας ενδελεχής έλεγχος πεπραγμένων. Δεν είναι δύσκολο. Εκτός και αν αυτοί δεν θελήσουν να θίξουν «συναδέλφους» της συντεχνίας.

*Και, a propos, που λένε και οι Γάλλοι, έψαξα στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΡΑΤΤΩ και δεν είδα πουθενά πρόγραμμα για την Άμυνα.

Μήπως λανθάνω;

***

Αποχαιρετισμός

*Η στήλη, ρέπουσα στον ποιητικό λόγο, αφιερώνει στον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

*Το παρακάτω αριστούργημα, ίσως το κορυφαίο, του μεγάλου Κ. Καβάφη

Απολείπειν ο θεός Αντώνιον

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές –
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.

*Αποτύχατε, κύριε πρόεδρε. Και πώς να μην αποτύχετε με τις μεθοδεύσεις, τους συμμάχους, τους συνεργάτες και τα ατυχή μέτρα που πήρατε. Και στις ΕΔ κάνατε μεγάλο κακό επιτρέποντας σε διάφορους να τις λεηλατήσουν και παράλληλα να εγκαταλείψουν έμψυχο και άψυχο υλικό.


Σχολιάστε εδώ