Ολυμπιακός – ΑΕΚ Προημι-τελικός Κυπέλλου

*Από την «Ένωση», βέβαια, μάθαμε ότι ο νικαιώτης επιχειρηματίας δεν είναι ηγέτης, αλλά ευεργέτης! Το υποστήριξε ο δικηγόρος των «κιτρινόμαυρων» Χάρης Γρηγορίου όταν εκδικάστηκε η υπόθεση για τις δηλώσεις του Μελισσανίδη όσον αφορά το καθεστώς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*«Ο Μελισσανίδης είναι ο ευεργέτης της ΑΕΚ, δεν είναι ο ηγέτης της», είπε ο Γρηγορίου στην ακροαματική διαδικασία. «Για να ασκηθεί δίωξη και να έρθει εδώ η ΠΑΕ κατηγορούμενη πρέπει ο κ. Μελισσανίδης να είναι ο ηγέτης της. Δεν έχει όμως καμία μετοχική σχέση με την ομάδα, ούτε είναι και στο διοικητικό της συμβούλιο», πρόσθεσε, αλλά φαίνεται ότι πρακτικά απέτυχε να πείσει έστω και ένα από τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής.

*Αλλά ούτε στον Ολυμπιακό πείστηκαν πως θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ με φόντο τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τον Μελισσανίδη βλέπουν μπροστά τους οι Πειραιώτες και αυτόν θέλουν να στείλουν πρόωρα στο σπίτι του, για να δείξουν ότι παραμένουν τα αφεντικά στον χώρο.

*Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση διότι, όπως και να το δει κάποιος, οι δύο ομάδες έχουν διαφορά ποιότητας. Αλλά η ΑΕΚ έχει ένα ατού που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την έκβαση των δύο αναμετρήσεων, την κόπωση του αντιπάλου της από το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

*Από το ματς με τη Βέροια την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου, όταν υπάρχει το προγραμματισμένο ταξίδι στην Κομοτηνή για το ματς με τον Πανθρακικό, ο Ολυμπιακός καλείται να ανέβει έναν αγωνιστικό Γολγοθά. Μετά τη Βέροια, μεσοβδόμαδα οι πρωταθλητές θα υποδεχθούν τον Ατρόμητο που παραδοσιακά τους βγάζει το λάδι.

*Το ματς με την ομάδα του Περιστερίου, μάλιστα, θα γίνει ακριβώς δύο χρόνια μετά την αναμέτρηση στο Φάληρο που έληξε με νίκη του Ατρόμητου 2-3 και υποχρέωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναθεωρήσει το πλάνο του για αναβάθμιση του Αντώνη Νικοπολίδη και τον έστειλε στην αγκαλιά του Μίτσελ.

*Ακολουθεί για τον Ολυμπιακό στις 8 Φεβρουαρίου το ντέρμπι του τίτλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Ένα ματς που, καταπώς φαίνεται, θα χρειαστούν περίσσευμα ενέργειας οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και έτσι θα βρουν την ΑΕΚ στον δρόμο τους με ενδεχόμενο έλλειμμα φυσικών, πνευματικών και ψυχικών
δυνάμεων.

*Ενδεχόμενη ήττα στη Θεσσαλονίκη θα ρίξει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση και αυτόματα θα περιορίσει τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η ομάδα του Πειραιά κινδυνεύει να μπει σε μια περίοδο εσωστρέφειας που πιθανότατα να λειτουργήσει υπέρ της «Ένωσης».

*Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνουν απόλυτο αφεντικό στην κούρσα για τον τίτλο. Τότε μπορεί να δημιουργηθεί εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο, καθώς πολλές ομάδες αδειάζουν από ενέργεια όταν επιτυγχάνουν κάποιον στόχο τους.

*Το πρώτο ματς θεωρείται κλειδί για την πρόκριση στα ημιτελικά διότι μια άνετη νίκη του Ολυμπιακού θα παγώσει τον κόσμο της ΑΕΚ. Αν αντίθετα αποκτήσουν οι «κιτρινόμαυροι» δικαίωμα στην ελπίδα, αυτόματα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε ηφαίστειο το ΟΑΚΑ.

*Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου. Ανάμεσα στους δύο αγώνες, ο Ολυμπιακός θα παίξει στις 15 Φεβρουαρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Εργοτέλη, ενώ στις 19 του μήνα θα ταξιδέψει στην Ουκρανία για το ματς με την Ντνίπρο.

*Ακολουθεί η επίσκεψη στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 22 Φεβρουαρίου και έπειτα από τέσσερις μέρες θα υποδεχθούν οι «ερυθρόλευκοι» τους Ουκρανούς με φόντο την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνιστικός μαραθώνιος μέσα στον οποίο διακυβεύονται τα πάντα για τον Ολυμπιακό.

*Στη συνέχεια υπάρχει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στις 2 Μαρτίου και έρχεται μεσοβδόμαδα η ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κλείνει ο Γολγοθάς στην Κομοτηνή, όπου λογικά ο Πανθρακικός θα δίνει μάχη
επιβίωσης στην κατηγορία.

*Φυσικά δύσκολο πρόγραμμα έχει και η «Ένωση». Αλλά η διαφορά δυναμικότητας με τις περισσότερες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ επιτρέπει στον Τραϊανό Δέλλα να διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο τους παίκτες του ώστε να τους έχει φρέσκους και ετοιμοπόλεμους κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Η ΑΕΚ θα πάει αύριο στη Ριζούπολη για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Στις 8 του μήνα ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τα Χανιά του Σούλη Παπαδόπουλου και έπειτα μπαίνει στο πρόγραμμα ο πρώτος αγώνας με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

*Ακολουθεί τρεις ημέρες αργότερα η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό και στις 25 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ.

Την 1η Μαρτίου θα παίξουν οι «κιτρινόμαυροι» στην Κρήτη με αντίπαλο την Επισκοπή του Γιάσμικο Βέλιτς και έρχεται η 5η Μάρτη με τη ρεβάνς του κυπέλλου.

*Το πρόγραμμα της ΑΕΚ, δηλαδή, δεν έχει την παραμικρή σχέση με εκείνο του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές καλούνται να δώσουν εννιά ματς σε έναν μήνα και, μάλιστα, στο υψηλότερο επίπεδο, με δύο εκτός έδρας ντέρμπι για το πρωτάθλημα, ισάριθμους ευρωπαϊκούς αγώνες και τη
διπλή αναμέτρηση με την «Ένωση»!


Σχολιάστε εδώ