Ναι στην Ευρώπη των λαών, όχι στη γερμανική Ευρώπη

Από την ώρα που οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, καταφθάνουν συνεχώς συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, τα οποία άλλα είναι τυπικού ενδιαφέροντος, άλλα διφορούμενα, αλλά αυτό που βγάζει μάτια είναι η αντίδραση της κυρίας Μέρκελ και των συνεργατών της.

Μια αντίδραση που πραγματικά προσβάλλει την αξιοπρέπεια του κάθε έλληνα πολίτη και το δημοκρατικό του δικαίωμα να εκλέγει αυτόν που θέλει.

Να συμφωνήσω με την κ. Μέρκελ ότι πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε τις συμφωνίες και τις υπογραφές μας, αφού το κράτος έχει συνέχεια.

Μετά την παραπάνω παραδοχή μου αντλώ το δικαίωμα και ρωτώ ευθέως την κυρία Μέρκελ αν η ίδια συμπεριφέρεται όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο και η διεθνής νομιμότητα απέναντι στη χώρα μας για όσα δεινά έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την πατρίδα μας!

Αλήθεια, τόσο οι προκάτοχοί της όσο και η ίδια η κ. Μέρκελ, σεβάστηκαν τις αποφάσεις των διεθνών συνθηκών και τις υπογραφές που έβαλαν για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, τις επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις των θυμάτων, τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών και των μοναδικών έργων τέχνης;

Γι’ αυτό θα πρέπει η νέα ελληνική κυβέρνηση, ταυτόχρονα και παράλληλα με τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, να θέσει ουσιαστικά και τεκμηριωμένα το θέμα της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων, ώστε αυτή η υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας να πάρει τέλος.

Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανένας έλληνας πολιτικός, σε οποιοδήποτε κόμμα και αν βρίσκεται, ότι έφτασε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Γερμανία και να απαιτήσουμε επιτέλους να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να μας αποδώσει τα οφειλόμενα.

Σίγουρα είναι δύσκολο για τους ηγέτες της Ευρωζώνης να πείσουν τα Κοινοβούλιά τους και την κοινή γνώμη των χωρών τους να κουρέψουν μέρος των χρημάτων που μας δάνεισαν. Αν όμως μιλούμε για ισότιμες σχέσεις, θα πρέπει οι ηγέτες των χωρών από τις οποίες δανειστήκαμε και αξιώνουν δικαιολογημένα την επιστροφή των χρημάτων τους στο ακέραιο, να φέρουν το θέμα αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων στα Κοινοβούλιά τους και να ζητήσουν από τη Γερμανία να επιστρέψει ό,τι μας πήρε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό επιβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αυτό επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, αυτό επιβάλλουν οι ισότιμες σχέσεις ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) δεν πρέπει να καθυστερήσει καθόλου.

Να γνωμοδοτήσει άμεσα για το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για την αποτίμηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της χώρας, έχοντας στα χέρια τους τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΝΣΚ, θα μπορούν μαζί με προσωπικότητες διεθνούς κύρους να ξεκινήσουν την ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα Κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης και στα υπόλοιπα Κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ, ώστε το τεράστιο αυτό ζήτημα, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη, να βρει επιτέλους τη λύση του.

Αυτό απαιτούν οι κανόνες σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Η ώρα λοιπόν της αλήθειας και της ηθικής για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς έφτασε.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, ώστε να είμαστε όλοι ισότιμοι και καμιά χώρα να μην κουνά το δάκτυλο στην άλλη όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη των λαών, αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.


Σχολιάστε εδώ