Επί του πιεστηρίου

* Πάρα πολλοί από τους γνωστούς νταβατζήδες και τους λεγόμενους ολιγάρχες θα πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Γιατί φιγουράρουν πρώτοι στη λίστα της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και στα κιτάπια των «τροϊκανών», που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με το λαθρεμπόριο καυσίμων, τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Άλλοι, δε, έχουν πάρε-δώσε με τη διαφθορά. Και ο νέος υπουργός κ. Νικολούδης, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν χαμπαριάζει.

* Από το μέτωπο αυτό είναι η είδηση ότι από φόρους και πρόστιμα ύψους 2,2 δισ. ευρώ που επιβλήθηκαν σε 1.700 πλούσιους φορολογουμένους και μεγάλες επιχειρήσεις το 2014 μόλις 270 εκατ. ευρώ κατάφεραν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί να εισπράξουν. Θαύμα δεν είναι;

* Έφυγε η κυβέρνηση Σαμαρά και άφησε πίσω της σκουπίδια… Και το… μεταρρυθμιστικό της έργο ξέρετε ποιο είναι; Να μεταφέρει τα σκουπίδια από τη μια περιφέρεια στην άλλη.

* Όπως έκαναν προχθές οι διορισμένοι κομματικοί γενικοί γραμματείς, ο Γιώργος Διδασκάλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και ο Μανώλης Αγγελάκας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οι οποίοι έδωσαν εντολή να μεταφερθούν 4.000 τόνοι σκουπίδια της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπως καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής. Αυτά τέλος, είναι το μήνυμα που έστειλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

* Μισθό πείνας παίρνει ο Πρόεδρος της Κίνας. Όλα κι όλα 1.648 ευρώ τον μήνα! Τον χρόνο συνολικά εισπράττει 19.634 ευρώ. Δεν μιλάμε, βέβαια, για τον Ομπάμα στις ΗΠΑ που μαζεύει 513.800 ευρώ τον χρόνο. Ο δικός μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει κάπου τα μισά απ’ αυτά ως χορηγία. Μπορεί ο συνταξιούχος και ο μισθωτός να παίρνουν τρεις κι εξήντα, αλλά για τον Πρόεδρό μας δεν κάνουμε τσιγκουνιές…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ