Ανακούφιση στον Περισσό

Τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι παρά το γεγονός πως το ποσοστό του κόμματος (5,5%) υπολείπεται από το 6% των ευρωεκλογών, εντούτοις δείχνει μια πρώτη τάση ανάκαμψης, αφού το ΚΚΕ ξεκολλάει από το ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 4,5% που είχε τον Ιούνιο του 2012.

Στον Περισσό εκτιμούν ότι ήταν πετυχημένη η προεκλογική τακτική του κόμματος, ειδικά τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές, όταν ο Δ. Κουτσούμπας αλλά και άλλα ηγετικά στελέχη σε κάθε ευκαιρία τόνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και ως εκ τούτου οι αριστεροί ψηφοφόροι πρέπει να εμπιστευθούν το ΚΚΕ που θα είναι μια δύναμη που θα ασκεί δυναμική αντιπολίτευση και στη νέα κυβέρνηση.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών μπαίνει στη Βουλή ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας και η Αλ. Παπαρήγα καθώς και όλοι οι προηγούμενοι βουλευτές, εκτός από τον Σπ. Χαλβατζή που δεν εξελέγη στη Β’ Αθήνας όπου ήταν υποψήφιος και ο Δ. Κουτσούμπας.

Φυσικά το ΚΚΕ έδωσε το στίγμα της πολιτικής του από την πρώτη μέρα, αφού ξεκαθάρισε ότι -όπως είχε δηλώσει προεκλογικά- δεν θα δώσει καμία ανοχή, πόσω μάλλον στήριξη, στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, την οποία με επιθετικά δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη» χαρακτηρίζει ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων αφού δεν αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου σύντομα ο λαός -όπως λένε στον Περισσό- θα αντιληφθεί ότι ακόμα και οι εξαγγελίες – «ψίχουλα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν λόγια του αέρα.


Σχολιάστε εδώ