Έβαλαν πλάτη στον αποχωρούντα…

***

>Έχουν γνώση οι φύλακες! Αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα της συγχαρητήριας επιστολής του προέδρου του ΣΕΒ προς τον πρωθυπουργό. Μένει, όμως, να δούμε στην πράξη αν ο κ. Φέσσας το εννοεί ότι θα είναι στη διάθεση του κ. Τσίπρα όταν ο τελευταίος θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα απαιτεί από τους βιομηχάνους να ρίξουν πολύ νερό στο κρασί τους, αναθεωρώντας τις όποιες αντεργατικές τους θέσεις.

>Κατώτερος της εμπιστοσύνης των πολιτών που τον ψήφισαν αποδείχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, αφού για να γαντζωθεί στην προεδρία, προτιμά να συμπαρασύρει τη φιλελεύθερη παράταξη στη δική του ανυποληψία! Τι και αν η νυν καραμανλική ηγεσία της ΔΑΚΕ Εφοριακών κατάφερε να φέρει την πρωτιά στις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΕ ΔΟΥ, δίχως τους μηχανισμούς στήριξης του πρώην Μαξίμου; Εντούτοις ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να επιβάλει στην προεδρία της τον κολλητό του από την Καλαμάτα. Πλανάται πλάνην οικτράν αν ποντάρει στον εξ απορρήτων του γραφείου του κ. Μαυραγάνη, καθώς πρόκειται για κουτσό άλογο, χωρίς συνδικαλιστική δράση, που συνεργάστηκε με τους ΠΑΣΟΚους, γεγονός που δεν πρόκειται να του το συγχωρέσουν οι Νεοδημοκράτες.

>Δεν νομίζουμε ότι επιλέχθηκε τυχαία αυτού του είδους η διαδικασία! Ποιο το φορολογικό όφελος από τη μεταβίβαση, μέσω δωρεάς, της ψιλής κυριότητας μετοχών της Viohalco από τον πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας και μη εκτελεστικό μέλος του προς τα τέκνα του και εκτελεστικά μέλη του ΔΣ αυτής;

>Στο ίδιο έργο θεατές, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές; Να μας συγχωρέσετε, κύριε αναπληρωτή υπουργέ Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, αλλά τα περί περιορισμού της σπατάλης τα έχουμε ξανακούσει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ελπίζουμε όταν μιλάτε για μεθόδους που πιάνουν τη φοροδιαφυγή να μην εννοείτε τα τεκμήρια διαβίωσης που έριξαν στο καναβάτσο τους προκατόχους σας.

>Βλέπε την πώληση των μετοχών των Ilknak και Miramar από τον όμιλο Νηρέα! Αν και ως χώρα περιτριγυριζόμαστε από θάλασσα, εντούτοις οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι οικονομικοί ακροβατισμοί των επιχειρήσεων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας θα μας φτάσουν στο σημείο όχι μόνο να χάσουμε την πρωτιά από την Τουρκία, αλλά να εισάγουμε ψάρια από αυτή.

>Ας κάνει κάτι στο δικό του μαγαζί και ας αφήσει τη γενικότερη πολιτική στη νέα κυβέρνηση! Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης ανακάλυψε ξαφνικά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ που θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

>Θεμιτή η προσπάθεια της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά είναι πολύ αργά! Το γεγονός ότι οι τιμές πώλησης των ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ήταν κατά μέσο όρο μόλις 6,3% υψηλότερες σε σχέση με της εκκίνησης δεν βγάζει από το κάδρο τον όρο «ξεπούλημα».

>Τυχερή ή άτυχη η Pasal αναφορικά με την αναγκαστική, λόγω εκλογών, μετάθεση της προσδιορισθείσας συζήτησης της αίτησης εξυγίανσης και προληπτικών μέτρων; Όπως το δει κανείς, καθώς ουδείς μπορεί να προδικάσει την απόφαση ενός δικαστηρίου.

>Η Quest Συμμετοχών ήθελε να την αποκτήσει ή οι τράπεζες επεδίωξαν να την ξεφορτωθούν και αναγκάστηκε να το πράξει; Ο λόγος για την πώληση της Cardlink ΑΕ, με καθαρή ζημιά 1,37 εκατ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια 920 χιλ. ευρώ, της οποίας η Alpha Bank κατείχε το 50% και η Eurobank – Ergasias το υπόλοιπο 50%.

>Γιατί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ; Έχει κλείσει το θέμα για τον ίδιο ή αναμένει την Κομισιόν προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις;

>Ας είναι καλά η συγκυρία και ο αυτόματος πιλότος, γιατί από εθνική στρατηγική, ουδέν! Θεμιτή η προσδοκία – ευχολόγιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, ωστόσο, ακόμα και αν επιβεβαιωθεί, θα έχει να κάνει περισσότερο με την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και λιγότερο με την καμπάνια του οργανισμού.

>Όπως δεν χαριστήκαμε στους γαλάζιους, έτσι πρόκειται να κάνουμε και με τους ροζ! Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ένταξη του Ναυτιλίας κάτω από το Ανάπτυξης, ως αναγνώριση της μεγάλης του σημασίας.

>Εκλογές έγιναν, νέα κυβέρνηση ορκίστηκε, αν δεν το πήρατε χαμπάρι, κύριε Ζηλιασκόπουλε! Το τι λέτε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει πλέον καμία απολύτως σημασία, αφού θα αντικατασταθείτε από ένα νέο management, το οποίο πιθανόν να έχει διαφορετική επενδυτική λογική.

>Για να μη μας πλασάρουν ό,τι θέλουν! Μπορεί τα δάνεια σε καθυστέρηση να οδηγούν σε προβλέψεις όσον αφορά τον πιστωτικό κίνδυνο που ενέχουν, από τις οποίες μελλοντικά θα καλυφθούν οι επισφάλειες, ωστόσο το τελικό τους ύψος εξαρτάται από την πορεία εξυπηρέτησής τους και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου.

>Έκανε τόσα χρόνια υπομονή, πού το πρόβλημα για λίγες ακόμη εβδομάδες; Μήπως η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας θα έπρεπε πρώτα να περιμένει να οριστικοποιηθούν οι αντικαταστάσεις των μελών του διοικητικού του συμβουλίου και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εξεύρεση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο θα μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες του;

***

Οι πιο ακριβοί και στα κινητά…

Πώς τα καταφέρνουμε και είμαστε η πιο ακριβή χώρα στους περισσότερους τομείς της Αγοράς; Αυτό κι αν είναι μεγάλη επιτυχία. Στην 59η θέση, ανάμεσα σε 166 χώρες, στην κατάταξη των λιγότερο ακριβών αγορών παγκοσμίως είναι η Ελλάδα στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ακριβή -κατατάσσεται στην 82η θέση- στη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Πλάκα θα έχει να πουν οι αρμόδιοι ότι φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες…


Σχολιάστε εδώ